cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

'Descobrint el Miró més desconegut', simposi sobre la vida i obra de Joan Miró

230091
Autor: Óscar Pipkin

Dins el marc de l'exposició actual 'Miró,1983' i amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2024, la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca organitza un simposi conduït pel comissari de l'exposició, Enrique Juncosa.

Ponents de la talla de Maria-Josep Balsach, Élisa Sclaunick o Emmanuel Guigon, oferiran un seguit de conferències que ens permetran endinsar-nos encara més en l'obra i la vida de l'artista català. Una oportunitat única pels amants de l'art i, especialment, de Joan Miró. A través de cadascuna de les conferencia descobrirem aspectes tan interessants com:

  • La pintura romànica i l’art gòtic català van ser –per Joan Miró- una font d’inspiració constant (Ponència a càrrec de Maria-Josep Balsach).
  • Com va poder Pierre Mastisse, en un context tan desfavorable políticament, econòmicament i culturalment (1930-1983),aconseguir establir la reputació de Joan Miró. La relació entre l’artista i el seu marxant (ponència a càrrec de Élisa Sclaunick).
  • Com els surrealistes van voler apropiar-se de la figura i la pintura de Pablo Picasso i Joan Miró. En són testimoni, a més de les reproduccions d’obres dels dos artistes, els textos publicats a les revistes surrealistes per André Breton, Paul Eluard, Michel Leiris, Robert Desnos, Jacques Prévert, Jacques Baron, Benjamin Péret, Salvador Dalí o Man Ray (ponència a càrrec de Emmanuel Guigon)

Programació del cicle de ponències

Inscripció obligatòria a les ponències. Cabuda limitada.

  • Divendres 17 de maig

18 h Visita guiada a l’exposició Miró, 1983 de la mà del comissari Enrique Juncosa

19 h Ponència a càrrec de Maria-Josep Balsach

20 h Cóctel als jardins de la Fundació

  • Dissabte 18 de maig

10.30 h Ponència a càrrec de Élisa Sclaunick

11.30 h Coffe break

12 h Ponència a càrrec de Emmanuel Guigon

13 h Taula rodona

14 h Cloenda del simposi

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per dubtes, fa 2 mesos
Y esto cuánto cuesta?.
No creo que sea gratis total.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente