algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
25°

PORTes OBERTes, un cap de setmana d'activitats nàutiques i culturals a Porto Cristo amb la mar com a protagonista

El 20 i 21 d’abril, Porto Cristo acollirà una cita imperdible al moll de la localitat amb la celebració de les jornades PORTes OBERTes. Aquest esdeveniment, organitzat per la delegació de Turisme de l’Ajuntament de Manacor, promou la rica herència marítima i cultural de Porto Cristo i oferirà activitats per a tots els públics.

El batle de Manacor, Miquel Oliver; la delegada de Turisme, Júlia Acosta; i la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà; han presentat aquest divendres aquesta iniciativa, que convida residents i visitants a conèixer el patrimoni marítim de Porto Cristo. Els han acompanyat Esperança Nicolau, coordinadora de ports de Ports de les Illes Balears; Joan Mir Boqué, responsable tècnic de PortsIB a Porto Cristo; Daniel Matamalas, Director del Club Nàutic de Porto Cristo; Jaume Vermell, de Vermell Nàutica; i Jaume Nicolau, d’Skualo Porto Cristo.

Antònia Llodrà ha remarcat la importància de reprendre aquestes jornades en què el port de Porto Cristo s'obri a la ciutadania, una iniciativa que s'encetà el 2017 i que la COVID va interrompre. El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat la importància d'una iniciativa transversal que s'abordarà des de la vessant ambiental, cultural i empresarial, a més de lúdica i educativa. La delegada de Turisme, Júlia Acosta, ha agraït la col·laboració de les diferents entitats, administracions i empreses que col·laboren amb aquesta edició de PORTes OBERTes.

Des de les 10 h fins a les 19 h, els assistents podran gaudir d'una exposició de la barca de bou "La Balear", un símbol cultural declarat Bé d'Interès Cultural pel Consell de Mallorca. A més, podran explorar una col·lecció de maquetes d'embarcacions tradicionals i altres materials, així com una exposició d'eines i embarcacions del mestre d'aixa Sebastià Vidal Jaume. Altres atraccions inclouen una exposició d'ormejos de pesca i una mostra fotogràfica titulada "Meravelles terrestres i submarines del nostre litoral", cortesia del Club Perles Manacor.

Els aficionats a la nàutica trobaran una àmplia gamma d'embarcacions en exposició, incloent barques de lloguer i d'ocasió, així com activitats especials al Centre de Busseig Skualo Porto Cristo, amb descomptes exclusius per als visitants.

Per als més petits, el parc lúdic PEIXOS oferirà diversió garantida per als més petits, mentre que els amants de l'artesania podran gaudir d'un mercadet al passeig del Cap des Toll.

Per als interessats en temes mediambientals, es durà a terme una xerrada taller sobre posidònia i microplàstics a la mar, organitzada per l'Empresa de Serveis Municipals de Manacor (SAM). A més, podran descobrir el ric patrimoni subaquàtic local a través d'una xerrada sobre "El derelicte de Ses Llumetes" i una visita especial a les Coves dels Hams amb descomptes per als visitants de la jornada.

La primera jornada de PORTes OBERTes culminarà amb la regata de creuers "Vela per la ELA", organitzada pel Club Nàutic, seguida d'un horabaixa de festa i solidaritat amb el "Tardeo Vela per la ELA", patrocinat per Hospital Parque Llevant.

El diumenge, les activitats continuen amb una Rueta Marinera, on els participants són convidats a vestir-se amb temàtica marina, i un pintacares especial amb el mateix tema, a càrrec de Tres Potes. A més, els més petits també podran gaudir d'un contacontes musical titulat "En Pere i el peixet captiu. Una aventura submarina", presentat per l'Escola de Música Adagio de Cala d’Or i l'Associació Cultural s'Heura de s'Alqueria Blanca.

PORTes OBERTes és una experiència marítima i cultural única que pren la mar i el patrimoni marítim com a fil conductor. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de Ports de les Illes Balears, Consell de Mallorca, SAM Manacor, Club Nàutic de Porto Cristo, Institut Balear d’Estudis en Arqueologia Marítima, Coves dels Hams, Jaume Vermell nàutica, Vela Charter Balear, Barques de Fusta Sebastià Vidal, Cala Rajada Boats, Illa Balear Creuers, S’Algar centre de formació, Club Perles Manacor d’activitats subaquàtiques, Marina Marbella balear i Skualo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.