cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La música de pel·lícules clàssiques d'aventures conquereixen la llibreria Embat

Joan Carles Palos, periodista i escriptor, emprenedor i director de Fita a Fita, comunicador i membre de l'Associació Balear d'Amics de les Bandes Sonores (ABABS) va ser el conductor de l'activitat: 'Episodis de pentagrama: Literatura i cinema d'aventures. Des d'una perspectiva musical.' Que amb motiu de la cinquena edició del festival de promoció de la lectura Literanit, sota el lema 'Literatura i cinema. Territoris compartits', es va dur a terme a la llibreria Embat, el migdia del dissabte 30 de setembre.

Joan Carles Palos va fer una petita introducció dels vincles entre la literatura i el cinema, àmpliament connectades, i del valor afegit de la música. A continuació va parlar de la banda sonora de cinc pel·lícules clàssiques d'aventures i d'algunes de les seves característiques tècniques i aspectes relacionats amb la pel·lícula o la novel·la.

El públic assistent va conèixer detalls sobre les pel·lícules:

  1. 'Capità Blood', de 1936, basada en la novel·la de l'escriptor italià Rafael Sabatini, i la música composta pel txec Erich Wolfgang Korngold.

  2. 'El llibre de la selva', de 1942, adaptació del conte hindú de Rudyard Kipling, amb la música de l'hongarès Miklós Rózsa;

  3. '20.000 llegües de viatge submarí', de 1954, basada en la novel·la del francès Jules Verne, i la música de Paul Smith, compositor de talent musical de Disney.

  4. 'El senyor dels anells', pel·lícula d'animació de 1978, sobre la novel·la de l'anglès J.R. R. Tolkien, amb la música del compositor estatunidenc Leonard Rosenman.

  5. 5. 'Greystoke, la llegenda de Tarzan', de 1984, basada en la novel·la Tarzan of the apes d'Edgar Burroughs, i la música de l'anglès John Scott.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.