cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

Qui són els guanyadors dels Premis Literaris Pare Colom d'enguany?

Tal com ja ha informat dBalears, l'acte de lliurament dels Premis Literaris Pare Colom 2023 ha tengut lloc aquest divendres al Claustre de Sant Domingo d'Inca. Els guardons, convocats per l'Ajuntament d'Inca, ha refermat la seva consolidació amb una alta participació (202 originals), que coincideix amb el seu vint-i-unè aniversari. Aquestes són les obres guanyadores en les categories de narrativa, poesia i teatre:

'La bandera de Brigadoon', Antoni Carrasco (narrativa)

'La bandera de Brigadoon' explora l'experiència de l'amor i la paternitat, a través de l'evocació de relacions de parella en diferents moments de la vida del narrador. A través d'un seguit de relats interconnectats, l'obra pretén formar un nou mosaic de memòria, en aquest cas de la seva educació sentimental, a través d'una veu narrativa en primera persona i el record que es revela mitjançant salts temporals que ressonen entre ells de manera inesperada, de vegades irònica.

'Quasi muts', Josep Maria Sala-Valldaura (poesia)

'Quasi muts' és un llibre unitari, de quaranta-tres poemes. Segueix un itinerari amb revolts, que parteix del subjecte i va a parar al llenguatge, tot subjecte amb el món com pel món mateix i per les connexions entre el món i el llenguatge. L'esperat nou llibre de poemes d'un poeta, assagista i traductor de referència, en l'obra del qual el pensament i la reflexió al voltant de la literatura, el silenci i el llenguatge s'entrunyellen.

'Les traces del silenci', Esther Lázaro (teatre)

'Les traces del silenci' és una obra que hibrida teatre de la memòria i teatre documental a partir d'una investigació relacionada amb la riuada del Vallès del 1962 i una de les seves conseqüències més silenciades: el tràfic d'infants. Una historiadora i una arxivera protagonitzen aquesta història que busca compartir una recerca real per a plantejar un debat de memòria i de reparació dels crims del franquisme, en un cas en què els protagonistes encara són vius i esperen justícia.

Tal com ha anunciat aquest dissabte Lleonard Muntaner Editor, les obres seran editades a les col·leccions «Premi Narrativa Mediterrània Pare Colom», «La Fosca» i «Teatre» i arribaran a les llibreries el proper mes d'octubre. Mentrestant, tal com han volgut recordar, ja estan disponibles les obres guanyadores de l'any passat: el volum de narrativa 'Partint de Zadar', d'Artur Garcia Fuster, el llibre de poemes 'El jardí de les mèrleres', d'Àngel Terron, i l'obra teatral 'Els gossos', de Manuel Brugarolas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.