cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L’OCB celebra el 15è aniversari de la inauguració de Can Alcover

215411

L’Obra Cultural Balear (OCB) organitza un programa d’activitats per a celebrar el quinzè aniversari de la inauguració de Can Alcover. Les activitats, gratuïtes, es duran a terme dissabte, 17 de juny, i dilluns, 19 de juny. A més, dins la programació d’aquests actes, el president de l’OCB, Joan Miralles, inaugurarà l’exposició '60 anys de compromís' per a tancar els actes de commemoració del seixantè aniversari de l’entitat.

Can Alcover és actualment la seu institucional de l’Obra Cultural Balear, un centre cultural obert a tots els creadors de cultura i una casa museu dedicada a recordar la figura i l’obra de Joan Alcover (Palma, 1854-1926), autor cabdal de l’Escola Mallorquina i autor de 'La Balanguera', l’himne de Mallorca.

Durant aquest quinze anys, Can Alcover ha acollit més de 4.000 activitats culturals, ha estat seu de múltiples activitats d’aprenentatge de llengües, ha rebut la visita de més de 15.000 estudiants de diferents centres educatius de les Balears, s’hi ha presentat centenars de libres i s’hi ha fet centenars de concerts. Les instal·lacions han vist néixer l’Assemblea de Docents i moltes altres associacions com Ona Mediterrània; han acollit milers de reunions d’entitats i plataformes de la societat civil; han estat seu d’actes d’homenatge a persones de rellevància per l’OCB com Toni Roig, Antònia Vicens, Joan Veny i Antonina Canyelles, i va ser l’espai de distribució a Palma de les camisetes verdes de Crida, entre d’altres esdeveniments rellevants.

Les activitats previstes per a commemorar el 15è aniversari de Can Alcover començaran dissabte, 17 de juny, a les 11 h amb la inauguració de l’exposició titulada '60 anys de compromís', on hi intervindrà Joan Miralles, president de l’OCB.

L’exposició és l’acte que tancarà les activitats de commemoració del 60è aniversari de l’OCB, que seixanta anys després de la seva fundació continua fidel als seus objectius fundacionals i és a Mallorca l’entitat de referència en la defensa de la llengua pròpia, la cultura i l’autogovern. Una mostra dissenyada per a ser divulgativa i itinerant, on es reviuen els grans moments històrics de l’entitat que han quedat per a la posteritat estructurada en dècades i dos grans blocs temàtics addicionals. Així, la inauguració de l’exposició tancarà la celebració del 60è aniversari que és per a l’OCB motiu de satisfacció i, sobretot l’oportunitat de refermar el seu missatge i de projectar-se amb força cap al futur.

Actes

Dissabte 17 de juny:
11 h. ’60 anys de compromís’. Inauguració de l’exposició dels 60 anys de compromís de l’OCB i del mural de Joan Aguiló.
11.30 h. Contacontes ‘L’amor de les tres taronges’ amb Aina Salvà. 12 h. Activitats infantils i familiars a càrrec de Temps Lliure.
12 h. Tast de vi i col·loqui dels fets històrics de l’edifici. Tast del vi blanc del celler Can Verdura pels 60 anys de l’OCB.
18 h. Visita guiada a la casa museu d’Alcover amb Marisa Cerdó. Aforament limitat. Inscripció prèvia a activitats@ocb.cat
19 h. Horabaixa d’humor. Improvisació a càrrec de la companyia teatral Sala Random.
20 h. Amulet. Concert acústic del cantautor.

Dilluns 19 de juny:
18 h. ‘La mirada estesa per damunt Ciutat’. Ruta literària Joan Alcover amb Gaspar Valero. Inscripció prèvia a activitats@ocb.cat
19.30 h. ‘Paradisos suportables. Cases d’escriptors a Mallorca’. Presentació del llibre de Sebastià Portell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.