cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La UIB impulsa els premis Jafudà Cresques per a projectes que fomentin els valors de l'europeisme integrador

El president del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, Bartomeu Llinàs, ha anunciat la creació dels Premis Europa Jafudà Cresques, en col·laboració amb el Consell de les Illes Balears del Moviment Europeu (CIBAME). Aquests premis tenen l’objectiu d’estimular el coneixement i el compromís cívic amb el projecte polític i cultural de l'Europa contemporània.

Llinàs ho ha anunciat, coincidint amb el Dia d’Europa, durant l’acte de lliurament dels premis del Consell Social als millors treballs de fi de grau (TFG) i projectes d’investigació de batxillerat. Els Premis Europa Jafudà Cresques tenen el suport de la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors i van dirigits als estudiants de batxillerat, de formació professional, de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i de la Universitat Oberta de Majors amb la intenció de promoure la consciència ciutadana d'un europeisme integrador, dinàmic i creatiu.

Es premiaran treballs sobre el projecte europeu que en fomentin els valors fundacionals: la pau, la democràcia, la igualtat, la llibertat, la solidaritat, la justícia social, la unitat respecte a la diversitat dels seus pobles i als drets humans, relacionats amb qualsevol de les branques del saber: ciències, humanitats, ciències socials, ciències de la salut, ciències jurídiques, enginyeria i arquitectura, i arts.

El Consell Social de la UIB i el CIBME han batejat aquests premis amb el nom del cartògraf mallorquí Jafudà Cresques (1350-1410), membre destacat de l'escola cartogràfica mallorquina i artífex del gran centre de documentació geogràfica que va funcionar a Mallorca durant l'edat mitjana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per otro d'inca, fa dervers d'un any
Yo giro la lengua cuando me sale del berolo.
Ojalá la pudiese girar en tropecientos idiomas y no solo en dos.
"Haber" si te enteras.
Valoració:-3menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
i si començaven per integrar la llengua pròpia de les Illes Balears i no girar la llengua a la mínima que un estudiant ho demana/catedràtic doctor fa com que no pot aprendre una altra llengua romànica? què vos sembla com a mesura integradora?
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente