cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

El Consell subvenciona per primera vegada jocs de taula en català

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Política Lingüística, publica la convocatòria d'ajuts de mínims a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana. El termini per demanar-la acaba el 10 de maig.

Per primera vegada, la institució insular inclou dins la convocatòria de subvenció una línia específica per «a jocs de taula i similars» en llengua catalana. D'aquesta manera, l'objecte de la subvenció és la producció i l'edició de llibres, audiollibres, fonogrames i jocs de taula en català. Tots ells, en qualsevol format, tant físic com digital. Aquests s'han d'editar i consignar a l'Oficina del Dipòsit Legal del Consell de Mallorca entre l'1 de juny de 2022 i el 31 de maig de 2023, ambdós inclosos.

Enguany, Política Lingüística hi destina un total de 400.000 euros, 50.000 euros més que l'any anterior. Així, la línia d'ajudes per a obres libràries està dotada amb 320.000 euros, a la d'obres discogràfiques s'hi destinen 70.000 euros, mentre que a la línia adreçada a jocs de taula i similars s'hi destinen 10.000 euros.

Pel que fa als llibres, es poden acollir a aquesta convocatòria les obres exclusivament en llengua catalana que es comercialitzin a través de llibreries o plataformes de venda de llibres digitals i audiollibres.

Respecte als fonogrames, són subvencionables els discs de llarga durada (LP), els compactes (simples o dobles), els maxisingles i els fonogrames en format digital, l'autor o els intèrprets dels quals siguin de les Illes Balears i que tenguin la lletra exclusivament en català. A més, s'han de comercialitzar a través d'establiments adients.

Referent als jocs de taula i similars, rebran l'ajuda «aquells jocs de taula i altres elements que impliquin una producció gràfica en suport de paper, cartolina, cartó, plàstic o similar, la temàtica dels quals tengui relació amb algun element històric, cultural o tradicional de Mallorca». Així mateix, el text ha de ser exclusivament en llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa (el ver), fa dervers d'un any
@ l' Emigrante fatxa.
Tot el que voltros voleu fer desaparéixer, noltros l'hem de protegir. Normal, causa i efecte.
Salut i independència !
Valoració:1menosmas
Per la oca, fa dervers d'un any
Me parece muy bien, incluso me parece muy poco dinero.
¿Qué hay gente que vive en la puta calle?. Muy bien.
¿Qué los comedores sociales no dan abasto?. Muy bien.
Que para operarte tengas que esperar tres años?. Muy bien.
Se pueden comparar las miserias dichas con jugar "a la oca", en catalán?. De ninguna manera.
Lo primero, es lo primero. No futem.
Valoració:-2menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
Si no volen que se gastin doblers en promocionar la nostra llengua, el que han de fer és no ficar el Castellà, que és una llengua forastera, per tot i no contaminar amb forasterades els nostros mitjans en Català, com fan els dos fatxes bollats venen aqui a embrutar aquest diari escrivint en foraster.
Valoració:4menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Que alegría ! ! !
400.000 euritos públicos mas para la sagrada lengua.
Valoració:-3menosmas
Per Qualcú, fa dervers d'un any
Molt rebé. No ens oblidem de sa nostra cultura autòctona !
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente