algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

[ÀUDIO] Antoni Serra: «Els Països Catalans són una realitat històrica, una nació, i no perd l'esperança que siguin una república»

Hi podeu escoltar Antoni Serra parlant «des de l'infern» de política, literatura, periodisme, memòria històrica...

Antoni Serra i Bauçà (Sóller, 29 de gener de 1936 – 11 de març de 2023), escriptor, periodista, activista cultural, va ser un dels fundadors de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual fou vicepresident. Va dirigir durant quasi cinc anys la Llibreria Tous de Palma. També fou el secretari tècnic a les Illes del Segon Congrés de Cultura Catalana i impulsor del PSAN a Mallorca.

El 3 de juny de 2019 va ser als estudis d'Ona Mediterrània i va mantenir una conversa sobre literatura, política i actualitat amb Tomeu Martí i Florit.

Antoni Serra es definia com un «vell malsofrit, intel·lectualment crític, un pseudo-inmortal indisciplinat que té per norma de vida les tres virtuts teologals: gola, luxúria i peresa, 'que són les úniques vertaderes'».

Antoni Serra deia a l'entrevista que ja vivia a l'infern i explicava que la «literatura és l'única cosa que pot servir en aquesta vida».

A l'entrevista parla de l'estat de salut de la literatura catalana; dels joves escriptors; de l'estat del periodisme; del judici als líders independentistes; de la lluita per la independència del Principat de Catalunya; dels Països Catalans; del l'ascens de l'extrema dreta; de l'autogovern de les Illes Balears...

Podeu escoltar l'entrevista al següent enllaç:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquí, fa dervers d'un any
los fachas pancatalanistas siempre se han llenado la boca hablando de "paisos catalans", "nació catalana", "el principat"....

Luego llegan los elecciones y resulta que nos parecemos más a los murcianos o a los andaluces que a los catalinos...
Valoració:-1menosmas
Per Macià, fa dervers d'un any
A cada article repetia la mateixa idea: Mallorca és "la terra inexistent".
Valoració:3menosmas
Per de cajón, fa dervers d'un any
Era su opinión; igual que otros mallorquines pensarán lo contrario.
Valoració:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente