algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

'La Sibil·la', un conte que ens alerta del canvi climàtic

La Sibil·la, personatge emblemàtic de la tradició mallorquina, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, ens adverteix sobre el canvi climàtic i la necessitat de protegir la natura en la primera adaptació per a infants. Convertida en personatge de conte, ara arriba a les llibreries mitjançant la Nova Editorial Moll a partir dels textos de Josep Campins i il·lustracions de Robert Campillo, cofundador de la marca Melicotó.

Aquest nou llibre es presentarà dissabte, 4 de febrer, a les 11 del matí, a la botiga de productes mallorquins Melicotó (C/ Blanquerna 32, Palma), acte per al qual es recomana confirmar l'assistència, al telèfon 871 93 44 38 o al correu electrònic info@melicoto.com. L’activitat inclourà un contacontes i la signatura d’exemplars.

Els autors han concebut una petita Sibil·la com si fos una mena de Greta Thunberg, conscienciada amb els problemes del medi ambient però a la qual li és difícil transmetre el seu missatge. En la línia de les rondalles tradicionals, na Sibil·la és capaç de parlar amb els animals, i són aquests els que, fent servir el text medieval de les seves profecies, l'avisen dels perills que amenacen la natura: contaminació, incendis forestals o construcció desaforada.

La història de la petita Sibil·la, expressada en un llenguatge senzill i amb unes il·lustracions plenes de color, es complementa amb informació accessible als lectors més joves sobre aquesta tradició medieval, que va sobreviure només a Mallorca i a l’Alguer, així com orientacions per als adults que comparteixin aquesta lectura amb els nins.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.