algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Ha mort l'escriptor de best-sellers Dominique Lapierre

L'escriptor Dominique Lapierre ha mort als 91 anys, segons confirma la seva editorial a Itàlia, Mondadori. La seva mort ha arribat després de prop de 10 anys de pèrdua progressiva de la parla i la capacitat d'escriure a causa d'una caiguda que va tenir el 2012.

Nascut a La Rochelle, Occitània, el 1931, Lapierre va exercir de periodista a diversos diaris i revistes. Entre 1954 i 1967 va treballar a Paris Match, on va fer de corresponsal a Moscou i l'Índia.

Les seves obres estaven centrades sovint en fets reals de la història contemporània.

Un dels seus llibres més coneguts és 'La Cité de la joie' (1985), relacionat amb la seva experiència a l'Índia. Explica la història dels habitants d'un barri de barraques de Calcuta i es va adaptar al cinema el 1992.

Lapierre va passar dos anys investigant per escriure aquest llibre i va fundar amb la seva dona una associació d'ajuda a Calcuta, amb el suport de la mare Teresa de Calcuta. L'autor va destinar part dels drets d'autor dels seus llibres a aquesta fundació.

Col·laboració d'èxit amb Larry Collins

Molts dels seus treballs els va fer en col·laboració amb el nord-americà Larry Collins. Es varen conèixer a Guatemala, on havia anat a cobrir la revolució.

El primer llibre que van publicar junts va ser 'Paris brûle-t-il?' (1965), tot un èxit que va anar seguit d'altres com 'Ô Jérusalem' (1972), 'Cette nuit la liberté' (1975) o Le Cinquième Cavalier (1980).

Collins va morir el 2005 a França.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.