algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Presentació del llibre 'El Caire Formentera' de Carles Rebassa a Quart Creixent

206889

Aquest divendres, 25 de novembre, a les 19.30 hores, a la llibreria Quart Creixent, Palma, tendrà lloc la presentació del llibre 'El Caire Formentera' de Carles Rebassa. Editat per Edicions 62, ha estat guardonat amb el XX Premi de Poesia Sant Cugat a la Memòria de Gabriel Ferrater 2023. La presentació anirà a càrrec de l'autor, Carles Rebassa, i el poeta Pere Perelló.

Jordi Cornudella, president del jurat del vintè Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater va justificar l'atorgament d'aquest guardó: «La tensió entre el que és particular i el que és universal, entre el que és íntim o privat i el que és col·lectiu i públic, travessa d'un cap a l'altre El Caire Formentera, un llibre de plena maduresa i lírica, dels que saben transmetre l'emoció i, alhora controlar-ne l'expressió gràcies al domini de l'art del vers. L'interès de cadascun dels poemes, la mestria amb què estan escrits i la manera com s'entrelliguen en un conjunt travat són tres de les raons que van provocar el veredicte unànime del jurat.»

L'autor

Carles Rebassa (Palma, 1977) Poeta, escriptor i actor, també ha estat guardonat amb el Premi Ausiàs March de poesia 2006, per 'Els joves i les vídues'; el Premi Ciutat de Barcelona de literatura catalana 2016, per 'Eren ells'; Premi Carles Riba de poesia 2018, per 'Sons bruts'.

Juntament amb Pere Perelló, va publicar el poemari 'Requiescat in pace', l'any 1998. Posteriorment, va participar com a actor i guionista a la companyia Mag Teatre - Mag Poesia, escenificant muntatges amb obres de Joan Oliver, Josep Palau i Fabre, Blai Bonet, Joan Brossa, o Ramon Llull, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.