cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

Eivissa celebra l’Any Fuster i l’Any Alcover

204239

Per tal de commemorar que fa un segle que va néixer Joan Fuster i també un segle de la darrera visita filològica d’Antoni Maria Alcover a Eivissa, s’estan convocat múltiples actes. Pel que fa a Eivissa, l’Institut d’Estudis Eivissencs i la Biblioteca Municipal de l’Ajuntament d’Eivissa han volgut col·laborar i coordinar diversos actes inserits en l’Any Fuster i l’Any Alcover per tal d’optimitzar recursos.

Pel que fa a l’Any Fuster, s’hi han programat tres actes:
∙ Dimarts 27 de setembre, a les 20.15 h. Conferència 'Joan Fuster i la meua generació'. A càrrec del filòleg, sociolingüista i escriptor Vicent Pitarch. A la seu de l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE).
∙ Dimarts 25 d’octubre, a les 20.15 h. Conferència 'Nosaltres, les fusterianes'. A càrrec de les escriptores Gemma Pascual i Núria Cadenes. A la sala Marià Villangómez de la Biblioteca Municipal d’Eivissa.
∙ Dijous 27 d’octubre, a les 20.15 h. Taula redona 'Joan Fuster llegit des del segle XXI. Dues generacions'. Amb la participació d’Isidre Crespo, professor, escriptor i estudiós de Joan Fuster i David Ventura, periodista, escriptor i lector de Joan Fuster. Modera Bernat Joan. A la seu de l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE).
Tots aquests actes compten amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Govern.

Els actes de l’Any Alcover són:
∙ Dissabte 24 de setembre, a les 19.30 h. Conferència 'Els homes i les dones de les rondalles mallorquines i eivissenques: el cas d’”En Pere Bambo” de Joan Castelló i el d’”Un festetjador” d’Antoni M. Alcover', a càrrec de Magdalena Gelabert. A la sala Marià Villangómez de la Biblioteca Municipal d'Eivissa. Col·labora la Institució Francesc de B. Moll.
∙ Divendres 7 d’octubre, a les 20.15 h. 'Holmes Alcover i el doctor Moll a la recerca de les paraules'. A càrrec del periodista i historiador Francesc Rotger. A la sala Marià Villangómez de la Biblioteca Municipal d’Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.