algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

L'Illa del Rei, guardonada amb el Premi de Patrimoni Europa Nostra

L'Illa del Rei ha obtingut el Premi de Patrimoni Europa Nostra. Enguany se celebra el 20è aniversari dels premis i s'han premiat 30 projectes patrimonials destacats de 18 països europeus en cinc categories.

L'illot situat al port de Maó ha estat guardonat en la categoria de conservació. La rehabilitació d'aquesta és el resultat d'una col·laboració entre una fundació creada per voluntaris locals, la qual va convertir en museu l'hospital naval construït el 1711, i una pinacoteca suïssa, la qual va restaurar i reutilitzar amb sensibilitat les dependències de Langara.

Les diferents categories estan en línia amb els darrers desenvolupaments i prioritats relacionades amb la política i la pràctica del patrimoni a Europa. Això és perquè els premis són finançats pel programa Europa Creativa de la UE.

També han estat reconeguts en diferents categories el projecte compartit Silknow, l'experiència audiovisual immersiva Symphony, el sistema de governança d'edificis patrimonials PAX-Patis de l'Axerquia (Còrdova) i la pàgina Wikipedra.

Els guanyadors seran guardonats el 26 de setembre a Praga a la Cerimònia dels Premis Europeus de Patrimoni. L'acte se celebrarà a l'Òpera Estatal, la qual ha estat recentment restaurada; aquest ha estat coorganitzat per la Comissària Europea d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, i el president executiu d'Europa Nostra, Hermann Parzinger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.