cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

'El cor de la Geneta', de Guillem Rosselló, un colpidor retrat literari sobre les possessions mallorquines

201241

Son Agrella és la possessió fictícia en què succeeix 'El cor de la Geneta', la nova novel·la de Guillem Rosselló, guanyadora del Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt i que publica l’editorial Onada Edicions.

Rosselló descriu un escenari de misèries i de violències patides per aquells pobres pagesos que treballaven en condicions de semiesclavitud, fins i tot fa menys de cent anys. De fet, la trama s’enceta a les primeries del segle XX amb el naixement de Venturet, fill d’una jove soltera a la qual la família tira de casa per haver-se quedat embarassada d’un desconegut.

Allà, a la pallissa de la possessió, entre porquers, garriguers, un cec que li farà de mestre i de pare, Venturet creix en un ambient de lluita de classes entre els jornaders desfavorits i els amos de Son Agrella, que esclata amb el colp d’Estat franquista de 1936. Així, 'El cor de la Geneta' retrata una realitat mallorquina que, tot i desapareguda, ens és pròxima: qui narra les vicissituds de Venturet serà la seua filla, des dels nostres dies i desconeixedora dels patiments de son pare i la seva àvia paterna. La novel·la de Rosselló gira entorn a les injustícies i els abusos dels poderosos cap els desafortunats i els innocents.

Guillem Rosselló (Bunyola, 1959) és professor i un dels escriptors mallorquins contemporanis de major éxit. Ha publicat més d’una trentena d’obres de novel·la i de poesia, i ha recollit guardons com el Vila d’Ascó, el Ciutat de Borriana, el Ciutat de Sagunt, el Premi Mallorca de Novel·la Juvenil o el Recull de Blanes, que ara amplia amb el Vila d’Almassora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.