cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

A l’IES Marratxí dissenyen 'Nanas' contra els estereotips

Com cada any, a l’IES Marratxí, dia 8 de març el centre participa de la proposta comuna de Feminisme a l’Escola, enguany sota el hashtag #conjuguemelverbcuidar. Un verb que conjugat obre tot un ventall de possibilitats.

Tenint en compte la preocupació que arrossega el professorat per l’autoestima del nostre alumnat, minada per una publicitat exigent, unes xarxes cruels i una pandèmia que ens ha ocultat les cares, la Coordinació de Coeducació de l’IES Marratxí va pensar a conjugar el verb cuidar de forma reflexiva i parlar d’autoestima i dels feixucs estereotips sobre els cossos.

La proposta educativa ha consistit a treballar de forma teòrica què són els estereotips per posteriorment, a través de l’art, permetre’ns el luxe de superar-los. Per aquest motiu han recorregut a les figures de les esplendoroses 'Nanas' i cada grup classe n’ha fet una reinterpretació.

Però, què són les 'Nanas'?

Niki de Saint Phalle, pintora, escultora i cineasta, va crear als anys 60 unes figures voluptuoses i acolorides anomenades 'Nanas' (nines en francès) per lluitar contra els marcats estereotips imposats per la moda i la societat. Les 'Nanas' de Saint Phalle són alhora la seva firma i un crit reivindicatiu.

I, precisament, l’alumnat del centre ha estat partícip d’aquest crit. El Hall de l’IES Marratxí llueix aquests dies esplèndides i alegres 'Nanas' de moltes formes, mides i colors, però totes amb una intenció comuna: l’alegria de viure passa per una autoestima sana, per tant, tots els cossos han de ser respectats.

Les 'Nanas' del centre han tengut un èxit notable perquè transmeten precisament alegria de viure. Per aquest motiu s’exposaran també orgulloses a Santa Maria per al gran públic. L'exposició tendrà lloc dissabte 23 d'abril de 18 a 21 hores, diumenge 24 de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores i dilluns 25 de 17 a 20 hores al casal d’entitats Sa Graduada (a la plaça Andreu Torrens).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per divins, fa mes de 2 anys
Jo diría divins. Res mai vist.
Valoració:6menosmas
Per Ciutadana 2, fa mes de 2 anys
Són precioses. Enhorabona al professorat i a l'alumnat.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente