algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els 40 anys de la llibreria Quart Creixent al servei de la cultura en català

194699

Aquest mes de febrer, la llibreria Quart Creixent de Palma compleix els seus primers 40 anys, i per a celebrar-ho han organitzat una sèrie d'esdeveniments, que es poden consultar a la pàgina d'Actualitat de la web.

Des de fa quaranta anys la llibreria Quart Creixent ofereix una extensa oferta de llibres en català i actes culturals, que l'han convertida en una llibreria de referència amb clientela molt fidel. Va ser fundada per Antoni Artigues i Jaume Corbera, el 12 de febrer de 1982, amb l'apadrinament del poeta Joan Brossa, qui va presentar el llibre Viatge per la sextina.

Quart Creixent va néixer amb la voluntat de donar al llibre en català la normalitat que la llengua no tenia en la societat, per això des del seu inici només ven llibres, revistes, música i jocs en català.

«La nostra voluntat és oferir al públic mallorquí tota la producció editorial catalana, en totes les especialitats. És la nostra manera de contribuir a la normalització lingüística catalana, una de les principals condicions de la qual és poder accedir a tota l’oferta bibliogràfica existent», expliquen des de Quart Creixent.

L’any 2006, l’Obra Cultural Balear li va concedir el premi Francesc de Borja Moll, un dels premis 31 de Desembre. A més, el 2020 Llengua Nacional li va atorgar una Menció especial del seu premi a les empreses destacades pel seu ús normal del català.

Amb motiu del seu 40è aniversari, la històrica llibreria, pionera en l'aposta ferma per la llengua, ha organitzat tot un seguit d'actes durant aquest mes i aquest dissabte, dia de l'aniversari, un vermut amenitzat amb música de xeremies a la llibreria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepeta, fa mes de 2 anys
Gràcies, a quart creixent per la seva implicació i dedicació a defensar la nostra llengua.
Valoració:13menosmas
Per joan guasp, fa mes de 2 anys
Espero que hàgiu fet una bona berenada! Una abraçada a tothom!
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente