algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

[VÍDEO] 'Teixim llaços des del sud del sud', un documental per a vertebrar el sud del País Valencià

Teixim llaços des del sud del sud es tracta d'un documental que forma part d'un projecte més extens que té com a objectiu rehabilitar la memòria col·lectiva de la comarca del Baix Segura a fi de vertebrar la zona més al sud del País Valencià, internament, i amb la resta del País Valencià, externament. És una producció d'El Tempir i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua duta a terme per InfoTV.

El Tempir i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua varen presentar el passat 29 de novembre a Oriola el projecte 'Teixim llaços des del sud del sud', la iniciativa que inclou aquest documental i que cerca valorar la història, les tradicions, els costums i la llengua de la comarca del Baix Segura. És a dir, es tracta d'un ambiciós projecte per a atendre la identitat singular i particular del la zona més al sud dels Països Catalans.

El projecte està coordinat per l’acadèmica Tudi Torró i pel president d’El Tempir, Josep Escribano, tots dos coneixedors de la realitat lingüística de les comarques del sud, i pretenen alhora «desmuntar prejudicis lingüístics, recuperar i dignificar la valencianitat històrica del Baix Segura i, sobretot, mostrar totes les coses que ens uneixen a fi de teixir complicitats». En definitiva, es tracta de reivindicar el passat lingüístic amb l’objectiu d’analitzar el present d’aquesta comarca i quin futur es pot construir junts.

Escribano remarca que 'Teixim llaços des del sud del sud' vol fer «llum enmig de la boira identitària i lingüística» sobre el Baix Segura: «Ningú és més valencià que ningú, però tampoc menys. El projecte pretén el diàleg entre valencians».

La iniciativa, a banda d'aquest documental divulgatiu sobre la comarca, inclou una exposició itinerant i un còmic per al públic més jove.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.