muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

El Govern reclama a Madrid el retorn dels bous de Costitx

El Govern ha reclamat al Museu Arqueològic Nacional espanyol, després de la dimissió de la directora general de Belles arts del Ministeri de Cultura, María Dolores Jiménez-Blanco, que retorni a les Illes els bous de Costitx, en considerar que «es tracta d'un símbol d'identitat» de l'arxipèlag.

Així ho han explicat en declaracions a Europa Press fonts de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, que han insistit que és una petició que ja es va fer a principis de legislatura. «Els béns culturals han de ser a les Comunitats Autònomes», han subratllat.

Amb tot, el Govern ha evitat entrar en valoracions sobre la dimissió de Jiménez-Blanco, en considerar que és un organisme que té a veure amb el Ministeri de Cultura.

Dimissió Jiménez-Blanco

La directora general de Belles arts va presentar la seva dimissió aquest dimarts, tal com van confirmar fonts del Ministeri de Cultura i Esport a Europa Press.

Aquestes fonts van explicar que els motius de la decisió de Jiménez-Blanco só a causa del seu desig de tornar a la universitat, tal com va avançar 'El Diario', que apunta també a discrepàncies sobre el trasllat d'algunes peces, com la Dama d'Elx o, en el cas de les Balears, els bous de Costitx.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per La pitjor capital d'Europa, fa mes de 2 anys

I a sobre de robar de per tot i d'apuntar-se com impostos recaptats al seu territori el que s'ha pagat per tot l'estat espanyol, com IRPF de pensionistes, funcionaris estatals, militars i cosos policials, així com d'impostos pagats per empreses amb seu social allà, també se despengen amb la mentida de que ells son la locomotora econòmica, que estira a tot l'estat espanyol.
I hem d'aguantar aquest espoli i aquest menyspreu i aquesta prepotència, només per tenir una capital sense mar, ni riu navegable, ni res de valor, pel capritxo d'un rei al que li agradava caçar!

Valoració:3menosmas
Per Madrid és injust per moltes raons., fa mes de 2 anys

Sí, Madrid és l´espoli personificat, des de fa segles.. És en el seu adn, un depredador/paràsit per tot arreu on han passat..
Bous de Costitx, però també la Dama d´Elx, i un llarg etcètera. El Madrid que recolzà el retorn de les peces de la Franja, ara voldrà tornar les peces que té en custodia al seu lloc originari ? Ho dubt. Madrid sempre ha volgut la llei borbònica de l´embut.
Però està molt bé que nosaltres les reclamem, amb insistència !



Valoració:5menosmas
Per I diuen que Madrid és el motot de l'economia, fa mes de 2 anys

També tenen la cimera del rei Martí l'Humà i l'espasa del Rei En Jaume.
I què punyetes fan tots aquests tresors històrics en poder dels madrilenys, que a sobre diuen que no existim?

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente