cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 24°
23°

En marxa la segona campanya de feina al poblat talaiòtic dels Antigors de ses Salines

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat avui el poblat talaiòtic dels Antigors de ses Salines on s’hi realitzen tasques de recuperació de l’espai arqueològic, acompanyades per un dels directors de l’excavació, Jaume Servera, i del batle del municipi, Juan Rodríguez, i el regidor responsable de patrimoni, Guillem Mas.

Segons han explicat, l'objectiu principal del programa de les actuacions al jaciment arqueològic dels Antigors és garantir la conservació de les estructures visibles, així com posar-les en valor per a la seva millor comprensió i gaudi dels visitants. Per això, el Consell els ha atorgat una subvenció de 9.800 euros.

«És molt important excavar i recuperar material arqueològic i també és importantíssima l’adequació dels jaciments perquè puguin ser visitats, perquè només s’estima allò que es coneix i farem feina perquè el major nombre de persones coneguin el nostre patrimoni arqueològic i vetlin així per la seva conservació», ha dit Busquets durant la visita, en què ha aprofitat per agrair la feina feta per l’equip de l’excavació i també l’aposta feta per l’Ajuntament de ses Salines amb la compra del jaciment, aprofitant les subvencions del Consell per fer-ho, i la seva posterior conservació.

Així, enguany es fa feina per retirar la vegetació, especialment ullastres i mates, que ha crescut a l’entorn i sobre les restes arqueològiques, per tal d’evitar la degradació. A més a més, es recuperen les parets seques que s’han anat formant històricament tant sobre la murada com als altres límits de la parcel·la pública, que han patit deterioraments, com esbaldrecs importants o falta d’algun puntual d’encadenat, cosa que posa en perill tant la conservació de les estructures com la seguretat dels visitants.

Subvencions per a la recuperació d’espais arqueològics

Les tasques de restauració del poblat talaiòtic dels Antigors de ses Salines és un dels 19 projectes que enguany han rebut subvenció del Consell per a la recuperació d'espais arqueològics i paleontològics. El Consell ha adjudicat recentment 230.509 euros a projectes d’intervencions de millora de jaciments que, en molts de casos, contribueixen a la seva difusió.

Les ajudes es divideixen en tres línies: una per a particulars, dotada amb 20.748,78 euros; una per a ajuntaments, que té 199.074,44 euros de pressupost, i una tercera per a centres d’investigació, a la qual es destinen 10.686,10 euros.

Dels denou projectes que s’han presentat a la convocatòria de subvencions i que compleixen els requisits necessaris previstos en les bases, setze corresponen a ajuntaments, dos a particulars i un a centres d’investigació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.