cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Presentat a Palma el volum 'Breu història de l'Anarquisme als Països Catalans'

186277

Aquest dimecres vespre s'ha fet la presentació del llibre, 'Breu història de l'Anarquisme als Països Catalans' de Dolors Marín Silvestre i Jordi Martí Font, editat per Pagès editors, dins la col·lecció divÈrsia.cat Biblioteca Bàsica dels Països Catalans.

La presentació es va fer a l'exterior de Llibres Ramon Llull, al Centre Geranis de Palma.
A l'acte hi varen participar Margalida Bover, militant anarquista i companya de Salvador Puig Antich i Dolors Marín, una de les autores del llibre. Hi assistiren mig centenar de persones.

Marín va fer un repàs als episodis que conformen el llibre: el socialisme utòpic, el republicanisme federal i el moviment obrer. A partir d’aquí, l’anarcocol·lectivisme, l’anarcocomunisme i la gran repressió que l’Estat exercí damunt del moviment llibertari organitzat deixaren un final de segle marcat pels enfrontaments violents i per la construcció d’un espai cultural i social expressat en ateneus, escoles, grups culturals i sindicats fins a la constitució de la CNT. Aquesta defensava la millora de les condicions de vida de les classes populars promovent espais de socialització i de creació d’alternatives fetes realitat el 1936. L’anarquisme no desaparegué amb la pèrdua de la revolució i la guerra, sinó que es reinventà i avui es manté viu com un dels trets diferencials més destacats de la comunitat humana que viu en l’espai de món que anomenem Països Catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.