algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

Marcelo Puente: «Mallorca és el millor lloc per a retrobar-me amb el públic»

El tenor argentí Marcelo Puente a l'hotel Melià Palma Bay

Dissabte tendrà lloc el primer dels cinc concerts de veu i piano del 3r Festival MallorcÒpera, tots ells al Palau de Congressos de Palma. Després de l'aturada per les restriccions degudes a la pandèmia, en aquesta tercera edició s'ha decidit apostar per dur a Mallorca artistes de renom. Així, podrem escoltar el tenor Marcelo Puente el 10 de juliol, la soprano Ainhoa Arteta el 18 de juliol, el baríton David Menéndez el 8 d'agost, la soprano Ermonela Jaho el 4 de setembre i la soprano Sabina Puértolas el 25 de setembre.

Hem pogut parlar amb el tenor argentí Marcelo Puente, qui ja es troba a Mallorca preparant el concert de dissabte.

  • La teva carrera musical està plena d’èxits i comptes amb un extens currículum d’actuacions en els escenaris més reconeguts del món. No obstant això, quins concerts destacaries? Sens dubte destacaria el meu debut al Royal Opera House Covent Garden de Londres, al 2017, i va ser la cosa que més m’ha obert les portes als millors teatres del món. També La Scala de Milà i l’Òpera de París formen part dels punts més importants de la meva carrera.

  • A tothom li ha afectat la pandèmia d’una manera o d’una altra però, concretament a tu en el terreny de la música clàssica, com t’ha condicionat? Moltíssim, tenia programat debutar a l’Òpera de Viena, a la de Berlín, tornar a actuar al Covent Garden, al Teatro Colón de Buenos Aires -em feia molta il·lusió- però he hagut de treure coratge i començar a poc a poc a reactivar-me. S’ha demostrat que la cultura és segura, que es pot fer i no fa falta aturar els espectacles. Hi ha teatres que no han tancat en cap moment i ha funcionat bé, per tant els governants de tots els llocs haurien de prendre nota. Als teatres, la gent roman asseguda amb la seva màscara i sense consumir begudes.

  • Va reactivant-se el panorama de la música clàssica? Està ressorgint a poc a poc. També jo vaig omplint l’agenda. A novembre per exemple tenc l’Òpera de Montecarlo amb Madama Butterfly i també faré Don Carlo de Verdi a Marsella. És molt important també tenir present que els teatres no ho han tengut fàcil i ara han de reprogramar molts concerts. Insistesc que cal convèncer les autoritats que la cultura és segura i que aposten per ella. Sobretot pens que la cultura és fonamental per a la salut mental i per a omplir l’ànima.

  • Ets argentí però fa temps que vius a Madrid. Per què vares triar aquesta ciutat? Fa onze anys que hi visc. Em vaig casar amb una espanyola i ella viu allí. També hi tenc família ja que el meu padrí era espanyol. La meva dona és cantant també, soprano, i quan vàrem cantar junts ens vàrem enamorar. En realitat m’agrada tot l’Estat espanyol, no tendria problema de viure en qualsevol altra ciutat.

  • Has vengut més pics a Mallorca? No, és la meva primera vegada aquí. Estic molt agraït amb el 3r Festival MallorcÒpera perquè és una oportunitat molt important la que ens donen a tots els artistes que formam part d’aquesta edició. Venen artistes molt potents -Ainhoa Arteta, David Menéndez, Ermonela Jaho i Sabina Puértolas- i cal estar agraïts als organitzadors del Festival i també al patrocini de l’Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears per fer-ho possible. Si hagués de destacar una cosa que m’ha sorprès de Mallorca és clarament la gent. M’he trobat amb mallorquins meravellosos, molt generosos, i m’han acollit i tractat molt bé.

  • Què podrem escoltar dissabte al Palau de Congressos de Palma? Faré un repertori d’àries italianes i franceses amb àries molt conegudes com el ‘Nessun dorma’ de Turandot, el ‘E lucevan le stelle’ de Tosca, el ‘Don José’ de Carmen… i de bis, si el públic vol, també tenc preparada una sorpresa des de la meva terra: un tango. Serà un concert ple d’emocions ja que he triat un programa que arribi a la gent i que li faci recordar bons moments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.