algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

La Fira del Llibre convida, en el seu retorn al Born, a «llegir perquè és subversiu, sempre remou, embulla, desmunta i cerca alteritat»

Aquest divendres s'ha donat el sus a la 39ena edició de la Fira del Llibre, organitzada pel Gremi de Llibreters de Mallorca, que es torna a fer al Passeig del Born de Palma entre del 4 al 13 de juny.

El pregoner d’aquesta edició de la Fira ha estat Sebastià Perelló, professor de llengua catalana i literatura a l’IES Ramon Llull i escriptor. Ha publicat obres com Els darrers de l’illa, Exercicis de desaparició (Premi Bearn 1999) i Mans plegades.

«Llegim per a exposar-nos, deixar que ens toquin, sentir l'espetec de la curiositat i la dissipació, una manera de deixar estar les bones maneres i, tal com he escoltat, anar a la trobada d'alguna cosa incerta i veure sorgir allò que és desconegut», ha proclamat Perelló durant el pregó i ha afegit que «Llegir és subversiu, perquè sempre remou, embulla, desmunta i cerca alteritat».

De la seva banda, el president del Gremi de Llibreters, Àlex Volney, ha declarat: «La cultura és segura i a molts ens va salvar durant el confinament. La gent té moltes ganes de cultura i en aquells dies rebem tanta solidaritat que ara ens toca a nosaltres retornar-la».

El lema d’enguany de la Fira és 'Roda el món. Torna al Born', per agrair la feina de totes les persones que en aquests moments de dificultat per la pandèmia han fet que el món segueixi rodant i, sobretot, que no aturi l’activitat cultural i editorial. Tots es trobaran un any més al Passeig del Born de Palma per celebrar-ho, amb seguretat i ganes de cultura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.