cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Pep Gimeno 'Botifarra' porta les 'Arrels' valencianes a Mallorca

183985

Pep Gimeno 'Botifarra', referent de la música popular valenciana, arriba a Mallorca per a presentar la nova gira, 'Arrels'. Aterrarà a Palma l'11 de juny on cantarà, a l’escenari de Trui Teatre, junt a Miquel Pérez i una col·laboració que pròximament anunciarà a través de les xarxes socials.

Aquest 'cantaor' de Xàtiva (la Costera), va començar a recórrer els pobles d'arreu del País Valencià enregistrant la gent gran per a «preservar i salvar de l’oblit les tradicions». Segons explica, no té mòbil, ni cotxe; en canvi, sap el nom de totes les eines dels llauradors, els refranys de molts pobles i les característiques fonètiques de les parles dels pobles valencians. Fins i tot és capaç de recitar de memòria centenars de frases fetes, embarbussaments, romanços i contes.

Ha cantat i col·laborat amb els grans de la música del País Valencià com Al Tall, Obrint Pas, La Gossa Sorda, Pepet i Marieta, Feliu Ventura, Pau Alabajos o Mireia Vives. I en els darrers 13 anys ha publicat nou discos i ha rebut un bon nombre de reconeixements (Premi Ovidi, Premi Enderrock, Premi Carles Santos de la Música Valenciana, Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura).

Ara, Pep Gimeno 'Botifarra' trau 'Arrels', un format inusual, caduc, efímer i breu on el 'cantaor' valencià interpretarà el seu repertori habitual (jotes, fandangos, cants de batre, masurques, malaguenyes…) combinat amb peces inèdites. Un nou format que li permet tornar a aquells inicis en què viatjava de poble en poble descobrint i recuperant les cançons de la gent gran.

Les entrades es poden adquirir al web de Trui Teatre. Segons ha anunciat l'Obra Cultural Balear, els socis de l'entitat tenen un 20% de descompte per a assistir-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.