nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Marala i la seva música tradicional arriben a València

El grup Marala, integrat per una valenciana, una mallorquina i una catalana, ha presentat aquest dijous el seu primer àlbum 'A trenc d'alba' a La Mutant de València. El trio explora «la música tradicional i les arrels ancestrals» centrant-se en les dones mitjançant la veu i els instruments de les seves components, Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort.

Les tres cantants i compositores decidiren unir els seus talents i crearen Marala, donant forma a un estil que «beu tant del present com dels orígens de la música mediterrània, i que recorr tot l'àlbum que aquest dijous 6 de maig han presentat en directe a La Mutant».
Reconegut amb el Premi Enderrock 2020 al millor disc revelació, 'A trenc d'alba' és una proposta «lluminosa i rompedora, orientada cap als cants de la terra però impregnada d'un esperit feminista i renovador».

Més enllà de les seves veus, les dones «estan presents a totes les cançons del disc, en lletres que parlen de reivindicació i de canvi i que, a vegades, s'inspiren en l'obra de diverses poetesses».

«Les nostres cançons són quasi totes pròpies i s'inspiren en les músiques de la cultura catalana. Poemes musicats d'artistes actuals, revisions de cants de batre, tonades sefardites i laments de guerra que s'intercalen amb explicacions fresques i, al mateix temps, implicades amb el feminisme, la cura del patrimoni o la crítica social».

En els seus concerts, la música de proximitat del grup es combina amb guitarres i instruments de percussió tradicionals que passen per les mans de totes elles i que sovint se silencien perquè les veus sonen sense més ornaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.