nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'OCB presenta les novetats editorials dedicades a les Germanies

L'Obra Cultural Balear ha presentat a Can Alcover, la vigília de la Diada de Sant Jordi, les novetats editorials que tenen com a tema central la Revolta dels Agermanats.

La historiadora Maria Margalida Perelló ha conduit l'acte i ha posat en valor la gran quantitat d'activitats que s'han duit a terme amb motiu del 500è aniversari de la Germania: l'enregistrament d'un documental; la creació d'una pàgina web; la celebració de vàries conferències; i d'altres activitats, entre les quals ha destacat la publicació de una important quantitat de llibres. En representació dels autors d'aquestes obres han assistit a la seu de l'OCB Antoni Rodríguez Mir ('Pac qui deu', Lleonard Muntaner) i Albert Cassanyes Roig ('Breu Història de la Germania Mallorquina', Illa Edicions).

Rodríguez Mir ha comentat que va començar a escriure la vida novel·lada de Pau Casesnoves quan, fa un grapat d'anys, es va adonar que a Inca hi havia viscut un agermanat que era «totalment desconegut».

De la seva banda, Cassanyes ha explicat que l'objectiu de la seva obra d'assaig era aprofitar la curiositat que genera l'aniversari de la Germania per apropar l'esdeveniment al públic general: «Hem fet un llibre planer, allunyat dels academicismes, per explicar els esdeveniments que varen tenir lloc en el període que comprèn entre 1521 i 1523».

Aina Vidal, de la Junta Directiva de l'OCB, ha agraït la bona feina dels historiadors i intel·lectuals mallorquins en la recuperació d'aquesta efemèride, tasca fonamental que també ha agraït a la Comissió Cívica Germania 500.

Finalment, Vidal ha avançat que la Xarxa Territorial de l'OCB està preparant actes divulgatius a tots els pobles de Mallorca, molts dels quals seran, precisament, presentacions de llibres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.