algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La radiografia de l’Altlètic Balears en un nou llibre

181763

L’editorial mallorquina Illa Edicions ha publicat un nou llibre sobre l’Atlètic Balears: 'Orsai. L’Atlètic Balears. Entre la sociologia i el futbol'. Es tracta d’una selecció d’articles que Vicenç Amengual, president de la Federació de Penyes de l’Atlètic Balears, publica a la seva columna Orsai des de 2017.

Així doncs, Amengual en els seus escrits que surten cada dilluns, a més de comentar la jornada futbolística del diumenge anterior, para atenció a altres aspectes del futbol, sempre amb un rerefons social. Per això, els seus articles són plens de nostàlgia i records d’infància. En ells també parla d’un futbol que poc té a veure amb el futbol modern d’avui en dia.

De tots els seus articles que duu publicant des del 2017, s’ha fet una selecció de 55 dels que l’autor considera imprescindibles. La importància d’aquesta obra també recau en el fet que és tot un recorregut de la història recent de l’Atlètic Balears, un club que just ara ha fet cent anys. Les darreres temporades, tot i que encara revé el regust agredolç –perquè al final l’equip no aconseguí ascendir a Segona Divisió–, són per ventura uns dels millors anys de la història del club. Els anys del despertar i el floriment d’allò que s’explica molt bé al llibre: l’ADN balearico.

A més, el llibre està acompanyat de dos pròlegs, un de Tomeu Salas, exdirectiu del club, i un altre de l’historiador Manel Santana. També acompanyen el llibre una sèrie de fotografies, algunes ben antigues i altres que formen part de l’actualitat, com és la imatge de l’aficionat Xavi Delgado, que morí la temporada passada víctima d’una malaltia. En gran mesura, el llibre està dedicat a la seva memòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.