nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
17°

Inca convoca una nova edició dels Premis Literaris Pare Colom

181631

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat les bases d’una nova edició dels Premis Literaris Pare Colom, que, any rere any, van incrementant la seva fama i s’han posicionat ja com un dels millors valorats a tot el territori nacional. De fet, es tracta ja de la divuitena convocatòria d’aquests guardons, que tenen per objecte enaltir la figura del pare Colom, il·lustre poeta i lingüista de les nostres lletres, i alhora promoure la cultura i donar un impuls a la literatura catalana.

«Per mitjà d’aquesta convocatòria de creació literària, així com les que hem impulsat als centres educatius de la nostra ciutat, recuperam, un any més, el nostre compromís amb el món de la literatura i les lletres catalanes», assenyala la regidora de Cultura i Normalització Lingüística, Alice Weber.

Per la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, destaca que «aquests premis literaris ens donen l’oportunitat de reconèixer el talent i de reivindicar la cultura com a senya d’identitat de la nostra ciutat».

Així doncs, l’Ajuntament d’Inca ha convocat els Premis Literaris Pare Colom 2021 en les modalitats de Narrativa, Poesia i Teatre amb premis de fins a 3.000 per categoria. Les obres aspirants han de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites. Cada autor podrà concursar-hi amb un màxim d’una sola obra a cada una de les categories; la temàtica de les obres és lliure.

Com ja es va fer en l’edició anterior, s’ha mantengut el format digital com a mètode d’entrega de les obres candidates, a fi d’afavorir la participació des de tots els territoris de parla catalana. El termini per a presentar les obres és fins al 31 de maig.

Així mateix, els premis comptaran, com a les anteriors edicions, amb l’assessorament de l’editorial Lleonard Muntaner per a acurar les edicions guanyadores i impulsar la seva distribució. El veredicte del jurat es farà públic el 24 de juliol de 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.