algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

El Festival de Música Clàssica d’Hivern es farà enguany de l'abril al juny

180195

El 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern, organitzat per Euroclàssics amb el suport de diferents institucions culturals illenques, arrancarà el mes d’abril amb una programació excepcional que s’allargarà fins el mes de juny.

El Festival començarà els dies 9 i 10 d’abril amb la presentació d’un espectacle híbrid entre teatre, recital poètic i cançó catalana a partir de la novel·la 'Lítica' de Lucia Pietrelli, premi Lletra d’Or 2020 al millor llibre en llengua catalana. L’espectacle tendrà lloc a l’Auditori Cap Vermell (Cala Rajada) el 9 d’abril, i al Centre de Cultura sa Nostra (Palma) el 10 d’abril, i comptarà amb l’actriu Mercè Sampietro, la mezzosoprano Lorena Medina, la pianista M. Victòria Cortès al piano, Toti Fuster a càrrec de la direcció escènica) i Lucia Pietrelli l’adaptació.

El segon espectacle arribarà el 17 d’abril i tendrà lloc al Centre de Cultura sa Nostra (Palma), i en el qual podrem gaudir d’un 'Recital de Lied' amb el tenor Daniel Kirch, acompanyat de Francesc Blanco al piano.

A continuació, el 30 d’abril al Palau de Congressos (Palma) i el 2 de maig al Claustre de Sant Domingo (Pollença), tendrà lloc el rèquiem alemany 'Ein Deutsches Requiem', el qual conté part de la música més inoblidable i commovedora del compositor Johannes Brahms (1833-1897). I damunt de l’escenari la soprano eslovaca Sona Godarska, el baríton menorquí Lluís Sintes, el Cor Euroclàssics i el Duet Blanco-Cortès amb el piano a quatre mans.

El 22 de maig arribarà un dels grans espectacles de la temporada, 'Con mi dolor a solas', al Centre de Cultura sa Nostra (Palma). Un recital líric amb cançó espanyola, italiana i òpera, amb el rerefons de la visibilitat de la T del col·lectiu LGTBI. A més, el recital comptarà amb la interpretació de l’actriu mallorquina Lara Martorell, la veu del tenor Joan Laínez i les mans de la pianista M. Victòria Cortès. L’actriu Lara Martorell s’ha popularitzat arran de la seva participació en la sèrie de televisió biogràfica ‘Veneno’ d’Atresmedia, creada per J. Ambrossi i J. Calvo, que narra la història de la realitat LGTBI a l’Estat espanyol des dels anys 60 fins l’actualitat. Cal destacar que aquesta actriu mallorquina ha estat la primera actriu transexual en interpretar un paper com a tal en una sèrie de televisió.

Al mes de juny es presenta, en concert, el disc de Matilde Escalas. La presentació tendrà lloc el 12 de juny al Centre de Cultura sa Nostra (Palma), i comptarà amb la veu del tenor mallorquí José Manuel Sánchez, acompanyat del pianista mallorquí Francesc Blanco. Interpretaran un dels pocs fons íntegrament format pel corpus d’una dona compositora, i que al 2021 sortirà a la llum en aquest disc i els concerts de presentació que s’hi realitzaran.

També al mes de juny aterra a Mallorca, una vegada més, el pianista internacional Ludmil Angelov amb un concert de Grans compositors-pianistes polonesos. El concert tendrà lloc el 19 de juny al Centre de Cultura sa Nostra (Palma).

Finalment, i per a clausurar el Festival, la programació d’enguany inclou la interpretació en viu d’una les grans obres simfònico-corals del segle XIX, i d’un dels compositors més reconeguts i admirats en vida: Gioachino Rossini. Els dies 25 i 27 de juny, a l’Església de Sant Felip de Palma i al Claustre de Sant Domingo de Pollença respectivament, tendrem el plaer d’assistir a la interpretació de la Petite messe solennelle, de G. Rossini. I serà de la mà del Cor Euroclàssics, dirigit pel director Joan Laínez, la soprano Mercedes Darder, la contralt Mar Campo, el tenor José M. Sánchez, el baríton Joan M. Muñoz, i el Duet Blanco-Cortès al piano i l’harmònium.

Les entrades ja estan a la venda al web d'Euroclàssics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.