nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Cinc entitats acusen l'IEB de no «cuidar» les associacions culturals sense ànim de lucre

Diverses associacions culturals sense ànim de lucre han criticat aquest divendres que l'Institut de Estudis Baleàrics (IEB) ha deixat algunes entitats «sense ajudes per crèdit esgotat».

Segons han informat Associació Cultural Aatomic Lab, Associació Acadèmia 1830, Alternatilla Associació Cultural, Pecan pie música i cultura, Associació Ensemble Tramuntana i Associació Societat de Concerts de Palma-- aquest divendres en nota de premsa, «amb una retallada de 200.000 euros respecte a la convocatòria de subvencions de 2019, per a la producció de fires i festivals, l'IEB ha deixat a cinc associacions sense ànim de lucre amb zero euros d'ajuda, per crèdit esgotat».

En aquesta línia, han lamentat que aquest fet ha ocorregut «malgrat que aquestes entitats havien d'haver desenvolupat els seus projectes i compliment els requisits exigits per a optar a ser els beneficiaris de la línia d'ajudes 2020».

Així mateix, han assenyalat que «fins el passat dia 15 de desembre l'IEB no va publicar la resolució provisional encara que exigia, d'acord amb les condicions de la convocatòria, que en aquesta mateixa data, les associacions haguessin realitzat el Festival, i haver pagat totes les factures, malgrat les dificultats derivades de la Covid-19 per a desenvolupar un festival cultural».

Al·legacions

Les entitats ha presentat al·legacions. En concret, han detallat, en els seus escrits d'al·legació demanaven que «per a garantir la repartició justa dels fons entre els diferents projectes, respectant de forma més acurada el principi d'igualtat d'oportunitats entre els beneficiaris, s'hauria de reduir la quantia de totes les ajudes en el mateix percentatge. Aquest el criteri que donaria continuïtat a la convocatòria del 2019».

Crítiques a l'IEB

En aquest sentit, han retret que «la institució sembla que no s'està actualitzant ni transformant per a cuidar i facilitar les iniciatives i motivacions reals, per al desenvolupament comunitari, que sorgeixen moltes vegades de les associacions sense ànim de lucre».

A més, han afegit, «les associacions culturals sense ànim de lucre ens sentim desatesos, incompresos, desmoralitzats». Per això, han demanat, que es tenguin en compte els seus objectius, «específics de cada associació, com formar part una gran xarxa d'esdeveniments culturals per totes les Illes».

«La cultura minoritària està coberta pel 90% d'associacions sense ànim de lucre, volem i demanam ser escoltats i que hi hagi separacions en les subvencions entre Empreses, Ajuntaments i Associacions, ja que els objectius són totalment diferents», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ai..., fa mes de 3 anys

Qui té bo, vola, i qui no, redola.

Valoració:1menosmas
Per Encara pitjor..., fa mes de 3 anys

IB3 degrada la llengua catalana.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente