algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Plataforma per la Llengua aconsegueix més de 15.000 euros en donacions per a fomentar el català entre el jovent d’Eivissa

178603

El passat primer de desembre es va celebrar arreu del món el Giving Tuesday, un dia per a celebrar l'acció de donar. La Plataforma per la Llengua hi va participar per tercer any consecutiu, enguany amb l'objectiu d'apropar el català al jovent eivissenc, «un públic que usa molt poc el català com a llengua habitual».

Enguany, més de 330 persones varen participar en la iniciativa i amb el seu suport han aconseguit superar el seu objectiu per al Giving Tuesday. Han recaptat més de 15.000 €, «amb els quals ens posarem a treballar per a tirar endavant els tallers, xerrades i seminaris virtuals per al jovent eivissenc i el seu entorn (professors, entrenadors o monitors de lleure)».

Aquest seguit d'activitats es desenvoluparan a Eivissa per a revertir una situació alarmant de la llengua: «el 78,5 % dels joves d'Eivissa, com també Formentera, parla habitualment només en castellà». Segons les dades de l'Enquesta d'Usos Lingüístics a les Illes Balears del 2014, «només el 2,9% dels joves d'Eivissa i Formentera parla habitualment en català, al qual només s'afegeix un 12,9 % que parla català i castellà».

Les diferents activitats, enfocades en la música, la llengua, la cultura i les xarxes socials, tenen l'objectiu de fer arribar el català d'una manera propera, atractiva i lúdica al jovent eivissenc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mateu, fa mes de 3 anys

Es que a Eivissa el català està hiperpitjor que al País Valencià, a Eivissa el 95% dels nins que tenen llinatges eivissencs només parlen castellà.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente