algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La cantata La Clika publica disc amb col·laboracions d’El Pot Petit, Xiula, Dàmaris Gelabert, Auxili, Doctor Prats i Gertrudis

La cantata La Clika organitzada per la xarxa de les Cases de la Música ha publicat, aquest divendres 13 de novembre, en format digital i en obert un doble CD amb les 11 cançons del seu repertori interpretades per la banda de la Clika i col·laboracions estel·lars com El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Auxili, Roba Estesa, Doctor Prats, Gertrudis, Xiula, Ebri Knight, Jazzwoman i Joan Colomo. Els temes de La Clika també hi seran interpretats en el format propi de la cantata per la coral infantil Amics de la Unió de Granollers. Les cançons i coreografies destaquen per tractar temes d’actualitat -com el bullying, el gènere o l’amistat-, i difondre valors de solidaritat, comunitat i diversitat pels infants de 7 i 8 anys.

La cantata, que va destinada tant a les famílies que vulguin cantar-la i ballar-la des de casa com a les escoles, és el quart any que se celebra i l’any passat hi van participar més de 75 centres. L’organització la va adaptar totalment a la situació causada per la Covid-19 i l’actuació final es va fer en streaming -com es preveu que es faci també enguany-, amb més de 600 famílies seguint-la en directe i 2.000 visualitzacions en tres dies. De la trobada digital en va sortir un vídeo amb més de 120 nens i nenes cantant i ballant les coreografies des de casa.

El projecte educatiu està obert a totes les escoles que només s’hi han d’inscriure abans de final d’any a la web de La Clika, és totalment gratuït, i disposa d’un paquet de recursos pedagògics digitals adaptat a la pandèmia per a acompanyar els mestres a preparar la cantata de final de curs treballant la música, però també el moviment, la lectoescriptura i valors universals des de l'aula, o des de casa. Uns personatges de còmic de segon de primària de diferents realitats socials ajuden els infants.

Les onze cançons de música moderna amb títols com: Bona nit, Colors, Jo vull jugar, o Un món més real, varen ser composades per Gertrudis, Xiula i Xerramequ, i cerquen ser la font d’un nou cançoner popular adaptat a la canalla actual. Tant bon punt sigui possible, l’organització vol reprendre la cantata presencial en el teatre, ja que l'experiència és única tant pels infants de diverses escoles, com per les famílies i els músics, però de moment es donen per satisfets donant un cop de mà a les escoles davant de la Covid-19. De cara al curs vinent, l’organització està treballant els materials pedagògics perquè puguin ser els infants mateixos els que facin la composició, i triïn els temes i les lletres de les cançons.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.