algo de nubes
  • Màx: 16.71°
  • Mín: 7.61°
16°

Citen a declarar els editors del còmic 'On és l'Estel·la?'

En paral·lel al procés judicial que es fs a l'estat francès contra els presumptes col·laboradors amb els assassins dels dibuixants de còmic de 'Charlie Hebdo', l'Estat espanyol continua el procés judicial contra el dibuixant de còmic mallorquí Toni Galmés i contra els editors del còmic 'On és l'Estel·la?', Joan Sala Torrent i Jordi Puig Ferrer.

L'editorial Comanegra ha anunciat el migdia d'aquest dimecres que els dos editors han estat citats a declarar davant el jutge: «Teníem esperances que el procés contra l'Estel·la i la llibertat de creació hagués acabat. Amb la patacada del Coronavirus pensàvem que el 2020 ja en tenia prou de fer la punyeta. Però aquí els tenim. El despropòsit continua... Els nostres editors, Joan Sala Torrent i Jordi Puig Ferrer, acaben de rebre, justament avui, una nova citació judicial per declarar en un cas d'injúries pel llibre 'On és l'Estel·la?' El 3 de novembre continua un judici que no hauria d'haver començat».

Des de l'editorial també han recordat «Que no fem llibres per ofendre ningú. Que la sàtira és un bé comú i un símptoma de salut democràtica. Que la llibertat de creació i la circulació de publicacions com 'On és l’Estel·la?' no poden ser perseguides».

Cal recordar que pel que diversos sindicats policials varen denunciar davat els jutjats el llibre de còmic i en varen demanar a Comanegra la retirada dels exemplars.

On és l’Estel·la és un àlbum il·lustrat per Toni Galmés, que segueix les traces dels famosos On és en Wally? per explicar els fets cabdals del procés d'autodeterminació de Catalunya. Jupol va querellar-s'hi perquè segons ells «menyscaba i denigra» el cos de policia espanyola i la Guàrdia Civil «i atempta contra els sentiments de les persones integrants de dites institucions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 3 anys

El problema no és que els citin a declarar, és que a Espanya es segueix exercint una censura.
Si intentau veure un reportatge sobre la trama andorrana, lligada al banc BPA que es va estrenar a Amazon Els passats dies i ja ha estat retirada per visionar-la a Espanya, és a dir, han rebut pressions per censurar-la.
En el cas de cómic el que es fa és infondre por i d'aquesta manera els autors s'autocensuren, que és la forma més efectiva de censura.

Valoració:1menosmas
Per nofret, fa mes de 3 anys

Quin oi d'estat policial. Tolerant amb les dretes quan insulten i amenacen i extremadament repressiu quan no l'hi agrada.

Valoració:8menosmas
Per ., fa mes de 3 anys

Un altra que ha viscut una tracalada d'anys a Turquia. Un avesat.

Valoració:2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 3 anys

Cada dia que passa Espanya s'assembla més a Turquia, en questió de represió i de manca de llibertats.

Valoració:19menosmas
Per són també una pandèmia que cal neutralitzar, fa mes de 3 anys

Quan els fatxas es mobilitzen, l´ambient desprèn una gran fortor! Puaffss!

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente