algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La Setmana de Cultura Popular arrenca aquest cap de setmana a Palma

Conferències, concerts i balls són algunes de les activitats programades

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha presentat aquest dimarts la programació de la Setmana de Cultura Popular que es realitzarà del 3 al 9 de novembre.

«Volem que Palma es converteixi en un referent clau quant a la cultura popular, no sols durant aquesta setmana sinó durant tot l'any, d'acord amb el rol que Palma ha de jugar com a capital mediterrània», ha remarcat en la presentació.

Per part seva, el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, «ha dit que la Setmana de Cultura Popular es complementa amb la programació mensual del cicle de Palma Folk i tallers diversos en el Teatre Mar i Terra». «Això genera un espai present durant tot l'any de debat i de mostra de les manifestacions de la cultura popular», ha dit.

Des de Cort han explicat que la música popular serà la protagonista d'aquesta edició, on es pretén fer una revisió a trajectòries com la dels homenatjats d'aquest any: Pep Rotger i Pep Toni Rubio, els Xeremiers de sa Calatrava, «grans defensors de la dignitat» de l'ofici del músic popular i «persones clau» en la recuperació, evolució i dignificació de les 'xeremies'.

Al mateix temps, la programació d'aquesta nova edició té com a finalitat reflexionar i debatre sobre el present i el futur la música popular local, a través d'unes jornades que també volen donar veu a totes les persones que mantenen visqui la cultura popular i que la dinamitzen a través de la música.

D'altra banda, la Setmana vol compartir idees i projectes amb iniciatives que valoren la cultura popular en altres territoris, com la Fira Mediterrània de Manresa o l'espai de creació Le Sitja (Occitània).

Tot això, expliquen des de Cort, estarà complementat amb una sèrie d'activitats com a mostres de ball i concerts que començaran dia 3 a les 11.30 hores al Parc de les Estacions amb una mostra de ball eivissenc i mallorquí, on participarà la Colla de Sant Joan de Labritja i Aires Mallorquins de Palma.

El 5 de novembre a les 19.30 hores el Teatre Municipal Catalina Valls, acollirà la presentació i projecció del documental 'Folk!' que fa una aproximació en l'actualitat musical de Castella. El 6 i 7 de novembre tendran lloc les jornades de música popular a Can Balaguer, amb un total de quatre cercles de debat.

El dia 6 de novembre a les 17.00 hores el debat serà sobre 'Música i identitat' i a les 18.30 hores, 'Quina música volem fer i per què?'. El 7 de novembre a les 17.00 hores serà el torn del debat 'Qüestionant els models' i a les 18.30 hores, 'Creació Folk: oportunitats, necessitats i desitjos'. També el 7 de novembre a les 20.00 hores la Mar i Terra acollirà el concert de Chekidhy, que fusiona la música d'arrel turca amb la música tradicional occitana i l'electrònica.

L'acte de reconeixement als Xeremiers de sa Calatrava serà el 8 de novembre a les 20.15 hores en el Xesc Forteza. Acabarà amb un concert del músic belga Jean-Pierre Van Hees. Per a tancar la Setmana de Cultura Popular, el 9 de novembre a les 11.30 hores en Can Balaguer, Jean-Pierre Van Hees impartirà una conferència, sobre la cornamusa barroca.

A les 17.00 hores a ses Voltes, hi haurà un ball i concerto folk amb Es Gall de Sa Pastera, És Revetlers, La Musgaña (Castella), sa Ximbomba Atòmica i Grollers de sa Factoria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.