algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Nel Martí llança 'Temps d'educar', un recull de treballs sobre el temps i l'educació

Temps d’educar és el títol del darrer llibre de Nel Martí, un recull de treballs sobre el temps i l'educació. «Educar requereix temps. Educar requereix una bona gestió del temps. I educar requereix una nova visió del temps», diu l'autor al ben començament del llibre com a preavís del que trobarà el lector d'assajos en les pàgines següents.

Nel Martí explica en el llibre que «No hi ha cap dubte que la família, l'escola i el treball han estat, durant el segle passat, els principals i gairebé únics àmbits de socialització. Cadascun era autònom, tenia el seu propi espai, les seves funcions i el seu temps. Avui no és així». A part dels nous i poderosos àmbits de socialització vinculats a les tecnologies de la informació i comunicació, la família, l'escola i el treball han sofert importants transformacions que s'analitzen en el llibre, i que els han convertit en àmbits que s’entremesclen i fins i tot competeixen pel temps.

El llibre està format per 24 articles, com les 24 hores d'un rellotge. D'aquests 24 articles, n'hi ha alguns de més intemporals (que tenen com a única data de referència la data de l’edició del llibre) i d'altres que estan escrits i tenen a veure amb circumstàncies i fets d'un determinat moment. Dins d'aquest darrer grup hi trobam els articles dedicats a l'educació dels infants abans dels tres anys i més concretament al model desenvolupat a Menorca en l’atenció d’aquesta etapa. En aquests articles s'analitza, des d'un context temporal i geogràfic concret, les relacions entre la gestió del temps i l’atenció educativa als infants.

«Perquè una cosa és certa, a pesar de què en tot el llibre es fa un esforç per implicar a tots els agents socials en l'educació i en la nova gestió del temps: l'escola és –i ha de ser– una institució clau en qualsevol societat i en la transformació de qualsevol societat. I l'experiència, la gestió i la reflexió sobre el temps, són eines educatives imprescindibles».

Sobre la mateixa matèria l'any 2002 va publicar L’art d’educar (Editorial el fa). És autor també d’altres publicacions: M. Àngels Cardona i Florit: la flora i el paisatge de Menorca (IME, 1999); Països Catalans, en plural (Els llibres de pròsper, Editorial Moll, 2005); Les raons del sentit no són les raons de Déu (Documenta Balear, 2009) i La nació dels menorquins (Documenta Balear, 2010).

Nel Martí és llicenciat en ciències biològiques i postgrau en gestió i polítiques educatives a l'administració local. Exerceix com a professor de matemàtiques a l'IES M. Àngels Cardona de Ciutadella.

De l'any 1999 al 2003 va ser regidor d’Educació a l’Ajuntament de Ciutadella, on va impulsar el Projecte Educatiu de Ciutat, i del 2003 al 2007 va exercir les responsabilitats de Director insular, primer, i de Conseller, després, de Cultura, Educació i Joventut del Consell Insular de Menorca. També ha estat diputat del Parlament de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.