algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Què és l'al·losexualitat, l'escopofília o el zentai? El TERMCAT publica la 'Terminologia de la sexualitat i l’erotisme'

El TERMCAT publica la Terminologia de la sexualitat i l’erotisme, que recull uns 150 termes, amb l’objectiu prioritari d’oferir una terminologia inclusiva sobre el sexe que aplegui perspectives, orientacions i tendències ben diverses. La publicació s’acompanya d’un relat visual en què es destaquen alguns dels termes principals recollits en el diccionari.

L’obra ofereix les denominacions catalanes dels termes, amb la definició corresponent i els equivalents en castellà, francès i anglès. S’hi poden trobar termes relatius a comportaments socials i preventius, pràctiques sexuals, tendències, utillatge...

La selecció dels termes, i en molts casos també les denominacions, s’han consensuat a partir de les propostes dels experts i els suggeriments de l’equip de Time Out Barcelona, que han col·laborat en la tasca de documentació de la terminologia d’aquest àmbit en la literatura més recent. En els casos de termes neològics, un grup d’experts van consensuar en una sessió de treball les millors alternatives catalanes que després van ser avaluades pel Consell Supervisor. Per exemple, s’hi recullen termes com ara kokigami, vegà sexual, pèting, porno feminista, prosexe, ressaca sexual, sexe conscient o BDSM.

El diccionari, que es presenta com una font de consulta per a tots els usuaris i una eina de treball útil per als professionals de la sexualitat i la salut, forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 120 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ni picador ni beat, fa mes de 5 anys

Ben natural i sà i enforteix sa cultura, estima i ús.
Pel meu pervers i mal gust, trobo que els haurien de donar més beques, subvencions i fer més impuls que als que fan teologies, armament, economia no productiva, o sopa tv.
mmm...per cert... "picador" de exploradores estivals hi hauria de ser... i molt per definir, bufff!
Reconec en mi sana enveja de formar part dels equips de recerca d'aquestes variants de llengua.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente