algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Estrenen el documental sobre el músic i compositor mallorquí Baltasar Samper

Aquest dimarts 30 d'octubre a les 21.30 hores el Cinema Ciutat acollirà l'estrena del documental que pretén descobrir i recuperar la figura de Baltasar Samper.

Sota la direcció de Victòria Morell, la producció de Cinètica i l'assessorament històric d'Amadeu Corbera; el documental sobre aquest músic i compositor mallorquí, es podrà veure a la sala 2 del Cinema Ciutat en el marc de la setena edició de l'Evolution Film Festival.

El documental recorr tota la vida de Samper, amb entrevistes a familiars, alumnes i coneguts i també arriba a indrets com Mèxic, on es va exiliar, Islàndia, on resideix un familiar seu o Nova York. Igualment a les 22.40 també s'emetrà per IB3.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balutxo, fa mes de 5 anys

Un bon documental. Em sobra l'esforç d'intentar vestir la partida de "salsa rosa" per tal de desvincular l'exili de Samper del seu compromís polític amb Acció Republicana i basar la decisió sobre la seva vida afectiva. El fet que no existís formalment cap causa oberta no altera el desenllaç previsible d'haver quedat. Samper sabia que els seus amics de Mallorca eren assassinats, com Emili Darder, o forçats a partir cap a Amèrica, com Aguiló, Oliver o Sbert. La carta a Pau Casals i els seus clams per a poder tornar a Mallorca, desfan la imputació. De fet, s'esvaeix amb una sola pregunta: hauria partir de no haver vist la victòria de la insurrecció armada feixista-militar? Les interpretacions no poden canviar la realitat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente