nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La curiosa història del manuscrit de Blai Bonet 'Oficis de Carrer'

El col·legi Bisbe Verger ha cedit a la Fundació Mallorca Literària el manuscrit 'Oficis de Carrer' perquè ho incorpori al fons dedicat als escrits de Blai Bonet.

Segons ha informat aquest dimarts el Consell de Mallorca en un comunicat, es tracta d'un manuscrit que Bonet va escriure l'any 1985 perquè fos representat pels alumnes del centre educatiu.

D'aquesta manera, l'obra de teatre passarà a formar part del fons del Centre de Poesia Contemporània Blai Bonet que el Consell de Mallorca té a Santanyí, on es custodia el llegat del poeta.

Bonet va escriure aquesta peça a petició de Sor Francisca Sitges, religiosa franciscana i mestra tdels alumnes, que varen representar l'obra el 1985 amb motiu de la festa de final de curs.

El 2017, 32 anys després, els mateixos alumnes la varen tornar a representar a proposta de la professora Margalida Sitjar, qui ha recuperat el manuscrit que ara passa a enriquir el llegat de Blai Bonet que custodia el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports.

El manuscrit conté també les rectificacions de l'autor. És una obra de petit format, integrada per un conjunt de folis manuscrits i numerats per part de l'autor.

El vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha assegurat que «és una molt bona notícia que s'incorporin els originals que posen en valor els llegats dels escriptors per posar-los a l'abast dels investigadors i estudiosos».

El col·legi ha decidit cedir temporalment -per un període de 10 anys prorrogables- aquest manuscrit a la Fundació Mallorca Literària «perquè l'entitat es faci càrrec, ho custodiï i ho faci accessible a investigadors i públic interessat».

L'obra 'Oficis de Carrer' va ser reeditada en 2017 a iniciativa de la Fundació Sant Josep Obrer i la Fundació Mallorca Literària, coincidint amb els actes de recuperació del text i la nova representació escènica dirigida per Margalida Sitjar i Jeroni Guiem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.