cielo claro
  • Màx: 21.74°
  • Mín: 13.54°
21°

Es Baluard acull aquest divendres el quart seminari del projecte europeu 'The Spur'

El Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard acollirà aquest divendres el quart seminari del projecte europeu 'The Spur Etacec 1618', amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern.

El seminari 'Com comunicar art contemporani? Bones pràctiques. Conclusions i resultats del projecte europeu The Spur' ha estat presentat aquest dijous matí en un acte en el qual ha participat la consellera de Cultura, Fanny Tur. La consellera ha reafirmat la «voluntat» del Govern «d’establir vincles per fomentar i estabilitzar la voluntat europeista del projecte» i «fomentar el llenguatge de la cultura com a eina de relació i comunicació».

El projecte ha desenvolupat durant els dos darrers anys diferents accions en el marc de les arts visuals en sis ciutats europees. Aquest esdeveniment està finançat principalment per Europa Creativa i la Euroregió, i també ha rebut el suport de l'Ajuntament de Palma i la Conselleria. L'objectiu d'aquesta activitat és «generar un espai de debat entorn de la comunicació de l'art contemporani i posar el focus en els punts de vista dels diferents agents».

L'artista mallorquí Joan Morey participarà en una taula rodona amb la directora de Es BaluardNekane Aramburu, i el galerista Tomeu Simonet on debatran sobre les bones pràctiques en la comunicació de l'art contemporani. A continuació, la periodista especialitzada en art contemporani Roberta Bosco oferirà una conferència en la qual es parlarà de plataformes, de difusió i de repercussió.

L'artista valencià Daniel García Andújar parlarà sobre com abastar la internacionalitat; i responsables de Es Baluard, Le LAIT i Bureau des Territoires abordaran el relat local de la comunicació de l'art contemporani.

Pel que fa a l'apartat de conclusions i resultats la directora de Bòlit, Carme Sais, explicarà les accions desenvolupades al llarg dels dos anys de durada de 'The Spur'. Finalment, a manera de clausura, el professor de la Universitat de Nuoro Massimiliano Scuderi traslladarà les conclusions i les aportacions tant a escala europea com insular.

El projecte ‘The Spur 1618’

The Spur 1618 és un projecte internacional en el camp de l'art contemporani i les indústries creatives impulsat per Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona en el qual també participen, com a socis, el Centre d'Art Le Lait(Albino), el Bureau des Arts et Territoires(Montpeller), l’Euroregió Pireineus-Mediterrani, Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma , l'associació Sputnik Oz(Bratislava) i la Fondazione per l’Arte - Onlus(Roma).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.