algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

El Govern celebra la primera jornada per definir l'Institut d'Indústries Culturals

El Govern ha duit a terme aquest dimarts la primera jornada de feina amb el sector cultural per definir l'estructura inicial de funcionament de l'Institut d'Indústries Culturals de les Balears (ICIB). Aquestes jornades també serviran per determinar els principals serveis que s'han de posar en marxa, segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

La consellera Fanny Tur, ha destacat la importància de les indústries culturals en «la generació d'espais per a la cohesió i el retorn social». Per la seva banda, la directora general de Cultura, Joana Català, ha explicat els objectius de l'institut al començament de la jornada.

A continuació, els portaveus de la Plataforma Crea han exposat la situació del sector empresarial en els àmbits de la cultura de les Illes. Per la seva banda, Xavier Díaz, director general de l'Institut Català d'empreses Culturals, ha explicat l'experiència de l'ICEC.

En aquesta jornada de feina també ha intervengut el director de l'àrea de Desenvolupament Empresarial de l'ICEC, Edgar García, que ha parlat sobre els models de finançament i subvencions en el sector cultural empresarial de Catalunya. Després de cada intervenció s'ha donat pas a torns oberts de debat i preguntes.

Per concloure, la consellera ha assegurat que el diàleg «no s'acaba amb aquesta jornada i que s'obrirà a totes les veus que vulguin aportar durant aquests mesos». Aquest dimarts horabaixa, Joana Català parlarà sobre la proposta de reestructuració del sector audiovisual balear i el director de l'àrea Audiovisual de l'ICEC, Francisco Vargas, explicarà el funcionament del sector audiovisual a Catalunya. Per acabar, es redactaran les conclusions de la jornada, que es tendran en compte en la creació de l'institut balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.