algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El Govern obre un Centre de Català a Manacor, el cinquè de la xarxa a les Illes Balears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, ha inaugurat aquest dilluns el nou Centre de Català de Manacor. Aquest espai amplia la xarxa de centres a totes les Illes Balears fins a un total de cinc, i és el segon que s’hi incorpora en aquesta legislatura després que es reobrís el de Palma.

El Centre de Català de Manacor, situat a l’aula Llull de l’Escola Municipal de Mallorquí (molí d’en Beió), es va obrir als usuaris el passat 9 d’abril de 2018 gràcies a un conveni entre l’Ajuntament de Manacor i l’Institut d’Estudis Baleàrics, òrgan depenent de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. D’aquesta manera, s’ha presentat el nou espai amb la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur i la batlessa de Manacor, Catalina Riera, acompanyats del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Francesc M. Rotger, i la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà.

En la seva intervenció, la consellera ha destacat «la llengua com a patrimoni de tots, per això és necessari fer polítiques per protegir-la i normalitzar el seu ús. L'obertura de centres d'autoaprenentatge de català són una aposta perquè la llengua tengui la funció d'eina d'integració i cohesió social». A més del Centre de Català de Manacor, n’hi ha quatre més ubicats a Palma, Inca, Eivissa i Ciutadella, els quals formen part de la Xarxa de Centres de Català de les Illes Balears, gestionada per l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Els centres de català són espais dotats de mitjans i materials per facilitar l’aprenentatge individualitzat del català, que s’ajusten a les necessitats i al ritme personal de cada aprenent. Els usuaris hi poden assistir quan volen i les hores que volen en la franja horària de cada centre. S’hi pot estudiar qualsevol nivell de català, des de l’inicial fins al llenguatge administratiu.

El preu

Els usuaris del centre de català paguen una quota quadrimestral de 10 €. És gratuït per a les persones que estan a l’atur i per als estudiants.

Horari

El Centre de Català de Manacor té obert els dilluns i dimarts de 10 a 14 h, i els dimecres de 10 a 13 i de 16 a 19 h.

Adreça i contacte

Escola Municipal de Mallorquí (molí d’en Beió). Passeig del Ferrocarril, 79

Tel.: 627 32 91 91

C/c.: ccmanacor@iebalearics.org

També a Facebook.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.