algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Més de 30 centres dels Països Catalans comparteixen experiències de dinamització de català

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, assistirà aquest divendres horabaixa a la inauguració del simposi 'La llengua catalana als centres educatius. Català, de l’aula al món'.

El simposi ha estat organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i forma part de les activitats que durant el 2018 es duran a terme per commemorar l’Any Llompart. Enguany es compleixen 25 anys de la mort de Josep Maria Llompart de la Peña, escriptor, poeta, editor, crític, articulista, assagista, traductor, docent i activista cultural.

El simposi té lloc aquests divendres i dissabte a la Universitat de les Illes Balears i s’adreça als docents de les etapes d’educació infantil, primària, secundària i de persones adultes, comptant amb la participació de més de 30 centres educatius d’arreu dels territoris de parla catalana (l’Alguer, Perpinyà, Andorra, Catalunya, Franja de Ponent, País Valencià, Eivissa, Formentera, Menorca i Mallorca), els representants dels quals mostraran els seus projectes de foment i dinamització de la llengua catalana. Entre d’altres, alguns dels projectes que es presentaran seran el de la creació d’un programa de ràdio a l’aula que s’emet per a tot el barri, la integració dels nouvinguts, l’èmfasi amb la pràctica de l’expressió oral a les classes de llengua, un projecte d’intercanvi amb un centre de Perpinyà, l’ús de les gloses com a eina educativa, o les diferents estratègies per ensenyar català a l’escola andorrana o a l’Alguer.

Programa
El programa del simposi inclou conferències, una exposició d’experiències a centres i una taula rodona. La conferència inaugural, prevista per a aquesta tarda a les 18h, titulada 'El català al món, reptes i oportunitats', anirà a càrrec del sociòleg, periodista i escriptor Salvador Cardús.

Tant divendres com dissabte els centres tendran l’oportunitat de compartir les seves experiències.

Divendres, 9 de març
17:30 Acte inaugural
18:00 Conferència Salvador Cardús: “El català al món, reptes i oportunitats”.
19:00 Presentació d’experiència d’aula: “Dinamització de la llengua catalana als centres educatius”
19:30 Presentació d’experiències educatives
20.30 Sopar i actuació musical amb Pep Suasi
 
Dissabte, 10 de març
10:00 Conferència Ferran Suay: “Les actituds lingüístiques, de la individualitat al col·lectiu”
11:00 Presentació d’experiència de centre “L’escola s’acosta al poble”.
11.30 Pausa/cafè
12:00 Presentació d’experiències educatives
13.30 Pausa – Dinar
15.30 Taula rodona: “L’impuls del català dels centres a la societat”
17:00 Debat participatiu
18:00 Pausa/cafè
18.30 Conclusions
19:00 Acte de cloenda del Simposi
19:30 Toni Gomila “Peccatum”

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.