cielo claro
  • Màx: 22.59°
  • Mín: 13.08°
22°

Mallorca literària dedica un cicle a les dones amb 'Escriptores amb cambra pròpia'

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell a través de la Fundació Mallorca Literària, ha organitzat el segon cicle de 'Converses entre llibres', que ha arrencat aquest dimecres i que enguany es dedica íntegrament a dones escriptores amb 'Escriptores amb cambra pròpia'.

El cicle inclou onze sessions fins al mes de desembre, segons ha informat el Consell després de la presentació a la llibreria Rata Corner. «Si entenem que ser feminista és valorar el treball que fan les dones en la societat, en la cultura, en l'àmbit literari, estem presentant un cicle feminista», ha declarat el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, durant la presentació.

Segons el director insular, el cicle «posa el focus en la producció literària pensada, escrita i concebuda per dones», una literatura que «desgraciadament, no ha gaudit mai de l'espai que li correspon i moltes vegades ha estat envoltada de tòpics». El títol del cicle, 'Escriptores amb cambra pròpia', remitent a l'assaig de Virgínia Woolf 'Una habitació pròpia'. Les sessions se centraran en autores com Sue Grafton, Jane Austen, Zadie Smith, Mercè Rodoreda, Margaret Atwood, Sylvia Plath o Emily Dickinson, entre altres. També hi ha una sessió amb dues dones periodistes culturals en actiu, Pilar Garcés i Sandra Martínez.

Per a cada sessió els assistents rebran un dossier de lectura que els permetrà complementar els seus coneixements sobre el títol comentat. La participació és gratuïta, si bé està subjecta a la inscripció prèvia. De la coordinació del cicle s'encarreguen Carlota Oliva i Jesús Revelles. «Volem mirar la literatura creada per dones per comprovar que no existeix una única literatura de dones, sinó que hi ha moltes literatures de dones i algunes d'aquestes formaran part d'aquest cicle de converses», ha apuntat la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells.

A l'estiu es realitzaran recitals literaris, i, com a novetat especial, s'inclou en el cicle el taller infantil 'Els comptadors', un primer contacte amb un ventall de deu creadores, que engloba autores en diverses llengües, de diferents llocs i èpoques de la història (Jane Austen, Agatha Christie, Virginia Woolf, Glòria Fortes, Astrid Lingren, Maria Antònia Salvà, Mercè Rodoreda, George Sand, Maria Aurèlia Capmany i Carme Riera).

En el taller hi haurà dramatúrgia i interpretació a càrrec de l'actriu Francesca Vadell. S'oferirà en diverses sessions públiques obertes al públic familiar, així com una activitat als centres escolars de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.