algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

L'historiador Bartomeu Salvà Simonet, nou director del Museu de Mallorca

Imatge del Museu de Mallorca. | CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha elegit l'arqueòleg i llicenciat en Geografia i Història i doctor per la Universitat de Barcelona Bartomeu Salvà Simonet, nou director del Museu de Mallorca en substitució de Joana Maria Palou per causa de la seva jubilació després de més de 15 anys en el càrrec, des del 2002.

Tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, a la convocatòria de concurs públic per a cobrir aquesta plaça, un procediment de lliure designació i que es va obrir fa unes setmanes i va concloure el passat 15 de gener, s'hi han presentat set candidats, tres dels quals ja varen quedar exclosos per no presentar els requisits sol·licitats, entre els quals es demanava un projecte de gestió per al museu.

Bartomeu Salvà i Simonet, docent de secundària a l'IES Emili Darder i que ha estat professor associat del Departament d'Història de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha presentat un projecte de gestió del Museu de Mallorca que té els seus eixos principals en «la divulgació, l'organització interna i la recerca, i que té en compte l'educació i la implantació de recursos didàctics adreçats a l'edat escolar».

Difusió i promoció

El projecte, a més de l'educació i la formació, preveu la difusió i la promoció amb exposicions temporals i permanents que tenguin per objecte la interacció entre discurs i públic i no tant la peça o l'objecte. Inclou replantejar la forma d'entendre i difondre el patrimoni del museu, i una gestió del fons i dipòsits més eficient i impulsar una xarxa de museus amb possibles col·laboracions amb altres museus de Mallorca per dipositar-hi algunes peces amb la finalitat d'intentar descongestionar el Museu de Mallorca. A més d'incloure la revisió de l'organigrama i funcions del personal, el candidat, que és el responsable de les campanyes d'excavacions en el jaciment dels Closos de Can Gaià a Portocolom (Mallorca), coneix la relació del centre amb el sector d'arqueòlegs.

El seu projecte, que preveu el binomi UIB i Turisme, proposa que el museu «torni a ser un centre capdavanter en la recerca; així com la dinamització de l'Associació d'Amics del Museu de Mallorca; a més d'activitats complementàries, com tallers escolars i educatius, l'obertura de biblioteca, botiga i cafeteria, i revisar i millorar la pàgina web del museu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.