nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Cultura edita ‘El dia 3’, història guanyadora del Premi Ciutat de Palma de Còmic 2016

El 3 de 2006 dos vagons del metro de València varen descarrilar. Varen morir 43 persones i 47 més foren ferides de gravetat. Des de llavors, les famílies de les víctimes han mantengut una lluita constant, amb concentracions mes rere mes, perquè aquells fets no fossin oblidats, tal i com les autoritats pretenien. Aquest és el fil conductor d''El dia 3', l’obra de Cristina Durán, Miguel Ángel Giner i Laura Ballester guanyadora del Premi Ciutat de Palma de Còmic 2016 que l’Area Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística Astiberri acaba d’editar en valencià i castellà a través d’Astiberri.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha volgut remarcar la importància com a Ajuntament d’editar llibres com 'El dia 3'. «Ens permet donar veu a uns fets que són importants recordar i no oblidar, malgrat els intents perquè així fos. Aportam el nostre granet d’arena perquè en quedi constància. Per això vull agrair als autors que triessin aquests premis i que us presentéssiu, ens honora», ha afirmat Carrió. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha assegurat: «El Ciutat de Palma guanyador és un treball seriós i profund. 'El dia 3' narra una desgràcia acompanyada de desvergonya política que ve plasmada de forma magistral pels autors», en paraules de Tello.

Intensa i enriquidora
Cristina Durán, Miguel Ángel Giner i Laura Ballester són els autors del projecte, que narra aquesta història de dignitat. Durán ha agraït el suport rebut per l’Ajuntament de Palma i la necessitat de guardons com els Ciutat de Palma..

Per a fer el llibre, els autors es varen basar en les investigacions que Laura Ballester va publicar en el llibre 'Lluitant contra l’oblit, el llarg camí de les víctimes del metro de València', a més d’altres com l’Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol, que els ha donat suport i els ha assessorat. «Volíem que l’associació se sentís identificada amb el llibre i fes seva la història».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.