cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta l’Any Calbó

El novembre de 2015, el Ple del Consell de Menorca va declarar l’any 2017 Any Pasqual Calbó. Per la seva part, el 13 de gener de 2016 el Govern va assumir com a pròpia aquesta efemèride, va declarar el 2017 Any institucional i va nomenar el professor Miquel Pons Povedano com a comissionat autonòmic.

Des d’aleshores, la Comissió Any Calbó s’encarrega de proposar i coordinar les activitats commemoratives, d’entre les quals destaquen l’exposició que es pot veure durant tot l’any al Museu de Menorca i el projecte d’edició dels tractats didàctics que va deixar manuscrits Pasqual Calbó, i que s’exhibeixen a l’exposició esmentada.

El catàleg de l’exposició editat pel Museu de Menorca i patrocinat pel Govern, el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Maó, constitueix una recopilació única del llegat pictòric i didàctic de Calbó, complementat amb articles d’experts com Miquel Àngel Casasnovas, Josefina Salord, Guillem Sintes i Antoni Roca.

Per altra banda, Miquel Pons, al seu llibre 'El gran tour del pintor Calbó', ens aproxima d’una forma amena i rigorosa a l’àmbit vital de Pasqual Calbó, amb un recorregut biogràfic des dels seus primers anys d’aprenentatge a Maó fins al seu periple de formació europeu a Venècia, Roma i Viena.

Per tal d’acostar i difondre la figura humana i artística de Pasqual Calbó en el 200è aniversari de la seva mort, aquest divendres 17 de novembre a les 19.00 h al Museu de Mallorca es durà a terme la presentació oficial de l’Any Calbó amb l’assistència de Joana Català, directora general de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports; Carolina Desel, directora del Museu de Menorca i Miquel Pons, comissionat autonòmic de l’Any Calbó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.