cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Andreu Genestra i Concha Vidal «mallorquinitzen l'escena» al festival Insòlit

El xef Andreu Genestra, guardonat amb una estrella Michelin i dos Sols de la guia Repsol i l’artista visual i performancer Concha Vidal han unit les dues disciplines per crear una gastro-performance «mai vista a l’illa de Mallorca».

Durant el festival Insòlit, que redescobreix els patis de Palma mitjançant intervencions efímeres i al pati de la Riera de la Universitat de les Illes Balears, dintre del Cicle de Conferències «Construint mirades. Accions per la interacció», el xef i l’artista han experimentat amb una gastro-performance que segons l’artista: «ens hem sorprès creant-la. Cada vegada que hem quedat per treballar, ha estat una constant d’idees i aportacions i això, ha fet que la performance fos una gran experiència». Aquest esdeveniment, segons ha apuntat el xef Michelin, «ha estat creat especialment per aquest festival i estam encantats d’haver treballat en aquest projecte junts» sota el paraigües de l’Insòlit.

Genestra volia «mallorquinitzar l’escena». Per fer-ho «volíem que jo fos la imatge de Mallorca mitjançant un siurell», peça de ceràmica molt mallorquina, «i ella les gambes que viuen sobre la sal del mar, fer un mar i muntanya, afegint el porc mallorquí, dins d’una performance» mentre afegia que «volien unir la gastronomia amb l’art».

El punt de partida de l’espectacle va ser una gran illa de sal dins la qual l’artista Concha Vidal pintà de blanc, verd i vermell el cos quasi nu de Genestra. Així començà un trencador ball a dos. A partir d’aquell moment i mentre Vidal es movia al so d’unes gloses cantades en directe, el xef, al fons, pintat de siurell preparava l’àpat que se serviria després.

Els moviments de la perfomancer es tenyiren de vermell sang abans de la inesperada aparició en escena de tres ballarines amb unes màscares de porc que trencaren la calma al so de Metallica. A més, com a part de l’actuació se serví al públic assistent una petita closca d’ostra a l’interior de la qual es podia degustar un trencadís de gamba i botifarra que recollia l’essència de l’espectacle.

Ambdós, van deixar bocabadats al prop d’un centenar d’assistents que varen viure de primera mà l’actuació de Concha Vidal i les seves 'nines', i un creació «molt mallorquina» sobre una pedra de sal, preparada pel xef Andreu Genestra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.