cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
13°

Les Illes Balears participen al Fòrum Euroregional "Patrimoni i Creació" de Castellnou d'Arri

Segons ha assegurat la direcció General de Cultura aquest dijous, les Illes Balears han tengut un protagonisme actiu en el Fòrum Euroregional "Patrimoni i Creació", celebrat els dies 1,2 i 3 de juliol a la localitat occitana deCastellnou d'Arri i organitzat pel CIRDÒC (Centre Interregional de Desenvolupament de l'Occità) amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa i la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (Sa Xerxa)


Aquesta trobada forma part d'un projecte que va rebre una subvenció per part de la comissió de cultura de l'Euroregió Pirineus Mediterrània i que va començar la seva singladura el 2014 entre diversos actors culturals de referència de cada territori. Cal recordar que l'Euroregió Pirineus Mediterrània és un consorci públic de caràcter interregional format pels territoris de Languedoc Roussillon Midy Pyrénées, Catalunya i les Illes Balears. A l'acte d'inauguració del Fòrum hi assistí el Sr. Miquel À. Lladó Ribas, cap del Servei de Cultura de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, en representació del Sr. Jaume Gomila, director general de Cultura, que no hi pogué ser present per raons d'agenda. Lladó destacà el compromís de les Balears amb el projecte euroregional i digué que tant l'occità com el català són la base d'una herència comuna i compartida, així com les llengües que emprà Ramon Llull per difondre els seus coneixements i saviesa arreu d'Europa.


Assenyalà així mateix que en una Europa diversa i convulsa cal protegir el patrimoni cultural i lingüístic dels territoris que la conformen, i que l'Euroregió Pirineus Mediterrània és una eina ideal per contribuir a aquesta necessària cohesió. No debades –assenyalà- parlam d'un territori que agrupa més de 14 milions d'habitants i que està més poblat que 19 dels 27 països europeus. Per últim ressenyà el fet que enguany s'ha triplicat l'aportació del Govern a la comissió de cultura de l'Euroregió, la qual cosa ha suposat a la pràctica una contribució idèntica a la de la resta dels territoris que hi participen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Visca l'amistat occitano-catalana, fa mes de 7 anys

Entre nosaltres, catalans de nació, el nom d'aquesta ciutat occitana és Castellnou d'Arri.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente