algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Resseguint les passes de Guillem d'Efak fins a Sabadell

Tràiler del vídeo-documental 'Guillem d'Efak i Sabadell'.

Des d'aquest dijous 22 d'octubre i durant tot el cap de setmana, amb motiu dels 20 anys de la mort de Guillem d'Efak i en el marc del Correllengua, es recordarà a Sabadell la figura del polifacètic manacorí que durant els anys 60 va viure al barri de Can Puiggener de la població.

Una de les persones que ha resseguit l'estada de d'Efak a la capital del Vallès Occidental ha estat la periodista Maria Manyosa. Manyosa explica que els actes organitzats al voltant de la figura del manacorí segurament serviran per presentar-lo «perquè malauradament hi ha moltes persones que no coneixen la seva figura». La periodista, corresponsable d'aquestes primeres investigacions, considera que en un futur la figura de d'Efak s'hauria de reconèixer a Sabadell, ja sigui en forma de nom de carrer o de la biblioteca del barri on va viure (i dedicar un poema), Can Puiggròs.

Després de començar a resseguir les passes de Guillem d'Efak per Sabadell, Manyosa no descarta seguir investigant, ja que algunes de les informacions trobades en la premsa de l'època situen també el manacorí a Terrassa i altres poblacions del Vallès.

Els actes de commemoració dels 20 anys de la desaparició de d'Efak comptaran amb la presentació dijous de l'espectacle 'Marcel Pich canta Guillem d'Efak'. Per divendres s'ha organitzat la lectura del Dimoni Cucarell, la presentació del vídeo-documental "Guillem d'Efak i Sabadell" i sopar amb glosa.

El vídeo-documental és un document inèdit, per al qual s'ha fet una recerca d'informació, testimonis, fotografies, documents que ressegueixen el pas de Guillem d'Efak per Sabadell.

Es preveu que en un futur tot el material recopilat fins ara sobre el manacorí es pugui transformar en algun tipus de material audiovisual «més complet».

Correllengua Sabadell 2015

Des de fa 19 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l’ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promouen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.

A Sabadell enguany els actes organitzats per la CAL han comptat amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua, amb l’objectiu de fer-ne més, que siguin més engrescadors i que arribin al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.