algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L’IEB es fa càrrec del desplaçament de les galeries illenques a Arco

21700
Antoni Vera, Rafel Bosch, Patricia Palmer, Jero Martínez, Pep Pinya, Xavier Fiol i Fede Pinya.

L'Institut d'Estudis Baleàrics aportarà 22.500 euros per al desplaçament de les galeries Xavier Fiol, Pelaires, Maior i Horrach Moyà a Arco. Les representants illenques seran a Madrid del 13 al 17 d'aquest mes. Així ho anunciaren ahir el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch; el director adjunt de l'IEB, Antoni Vera; Pep i Fede Pinya, de la galeria Pelaires; Jero Martínez, de Maior; Patricia Palmer, d'Horrach Moyà; i Xavier Fiol, en nom de la seva galeria.

Vera destacà que subvencionar els desplaçaments de les galeries "era una mancança" quan l'Institut Ramon Llull s'encarregava de la promoció exterior de la cultura illenca, i assegurà que s'ha fet un esforç afegit perquè hi hagi presència balear a Arco.

Per la seva banda, Pep Pinya considerà que es tracta "d'una ajuda petita", encara que manifestà el desig que sigui "un programa de futur i no una cosa puntual". En resposta al comentari, Rafel Bosch cità el film Casablanca i afirmà que "aquest és el principi d'una gran amistat".

Els galeristes també lamentaren la pujada de l'IVA, qualificada per Pinya com "un arma de destrucció massiva". "Estam en desavantatge absolut respecte de les galeries estrangeres. Hi ha casos d'un mateix artista representat per dues galeries, una d'estatal i una altra d'estrangera, i el desfasament de preus arriba a ser del 17%", apuntà.

Bosch assenyalà sobre aquesta qüestió que no era el moment de centrar el discurs "en temes de fiscalitat" i alabà l'empenta de les galeries balears. "Entenc el problema que genera i tant de bo algun dia canviï la situació", afirmà el conseller.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tudar doblers públics NO, fa mes de 11 anys

Està molt bé que facin una fira d'art contemporani. Estic content que hi vagin galeries mallorquines, però el que no està bé es que estiguin retallant de per tot (serveis bàsics com sanitat, educació...) i paguin el transport de les obres d'art aquestes galeries privades, que a més son les galeries més potents (Ex. Pelaires) i els galeristes més rics. Si retallam serveis bàsics perquè no hi ha doblers no es pot de cap manera subvencionar iniciatives privades com aquestes, que actualment son ben de luxe. Els polítics, tant d'esqueres o de dretes, el que haurien de fer primer és baixar-se el sou. Altres coses que hauríen de fer és suprimir alts càrrecs d'empreses públiques, com a gerents, secretaris, assessors i resta d'enxufats...., ja que per exemple a la CAIB ja hi ha un respectiu cap de serveis, assessor jurídic, i tota auquesta despesa per enxufar els dels seu partit, s'hauria d'acabar i utilitzar els recursos humans que disposen. Un altre cosa que s'hauria de suprimir és el nivell 33. Això no és mes que un que és funcionari i potser el fan director general, passa a tenir un sou de director general amb un complement de productivitat molt alt. Si està dos anys en aquest càrrec, consolida el grau 33 i quan torna al seu lloc de feina el complement de productivitat que cobra no és el que cobrava abans, sinó el que cobrava com a director general, que sol esser exageradamant molt més elevat. És ben hora que els ciutadans que pagams imposts sàpiguem totes aquestes coses, perquè això no hi ha que ho mantengui. Ah, també al·liminar com a mínim el Consell insular de Formentera (Un conseller, un director general, un assesor),...

Valoració:5menosmas
Per retallat, fa mes de 11 anys

Molt bé, molt bé. Els doblers de les retallades en serveis públics bàsics com sanitat i ensenyament, a subvencionar negocis privats que no són de primera necessitat.

Valoració:4menosmas
Per JOAN, fa mes de 11 anys

Lo que faltava. Ara resulta que amb els nostres iimposts hem de pagar els viatges dels nostres galeristes més rics, per anar a fer negoci a Madrid. IncreIble.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente