algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

La Fira de Teatre de Vilafranca sobreviu gràcies al poble

24072
Vinguts de Catalunya, Tortuga, l’illa d’en Tresot.

La Fira de Teatre de Manacor i la de Teatre Infantil i Juvenil han patit el mateix mal: la manca de suport institucional. Això ha fet perillar ambdós esdeveniments escènics, que a darrera hora han pogut fer-se realitat, tot i ajornar-ne les dates. Així succeí a la capital del Llevant i també ocorre ara amb la mostra escènica infantil i juvenil de Vilafranca. Aquesta es farà gràcies al suport dels ciutadans de la vila, que han secundat la crida dels organitzadors, Sa Xerxa, i acolliran a les seves cases els més de 60 actors i directors que hi participaran entre el 14 i el 16 de desembre. La crida "La Fira depèn de tu" ha donat resultat i Vilafranca s'hi ha bolcat de ple després dels "problemes ecònomics" de la FIET. El motiu principal és els 24.000 euros que els deu el Govern de les dues edicions anteriors.

Així ho reconeixia ahir Jaume Gomila, principal responsable de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil, que, malgrat tot, es mostra satisfet i qualifica la mostra com "la història d'un èxit que està en perill". La fira congregarà 31 companyies de Balears i internacionals durant tres dies, fet que suposarà 33 espectacles repartits en 64 funcions. Per fer-ho realitat, s'ocuparan fins a 9 espais diferents de la vila, perquè tant teatre infantil com dansa, circ i espectacles de carrer pugin exhibir-se davant el públic illenc i també davant els programadors vinguts d'Holanda, França, Dinamarca, Rússia i Espanya que també prendran part de la cita escènica.

El màgic Cloquell serà qui en donarà el sus dijous, dia 13, a les 22.30 hores. Serà només un petit aperitiu de l'agitada agenda preparada per a divendres, dissabte i diumenge. Des de Balears hi prendran part 16 companyies, entre les quals hi ha les dues finalistes del premi Bòtil: La Impaciència i Teatre de Vellut. A més, hi haurà 13 companyies d'arreu de l'Estat, que interpretaran 15 espectacles, entre els quals també destaca El príncep feliç de La Baldufa, que tancarà el programa el diumenge dia 16 a les 19.30 hores, i la funció del Teatro de Malta (Castella-la Manxa) amb Absurda ma non troppo, que actuarà el divendres 14 (22.30 hores). Pel que fa a les companyies internacionals, seran Le ventre à paroles amb Els reietons de França i Novgorod Theatre Mali amb White story, de Rússia. Ambdues companyies han traduït les obres al català.

La programació de la FIET d'enguany, que arriba a l'onzena edició, també inclou la Jornada de bibliotecaris, xerrades de programadors, conferències, el dinar popular -fet gràcies als vilafranquers i als comerços del poble-, a més de la presentació d'un llibre inèdit de Guillem d'Efak. Aquest és un assaig sobre teatre en l'educació, del qual no se sabia res fins que es trobaren els documents a la seu de l'Asociación de teatro para la infancia y la juventud de Madrid. Seran tres intensos dies amb el teatre per a tots els públics com a referent, i una demostració fefaent que el poble no vol que actes com aquests desapareguin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.